Image

Konsortium bildat för Regementsstaden i Borås

Bygg/Arkitektur Peab köpte området kring det tidigare regementet I15 av Vasallen för knappt två år sedan. Nu har Peab Bostadsutveckling bildat ett konsortium tillsammans med AB Bostäder i Borås och HSB Göta för att öka tempot i utvecklingen av den nya stadsdelen Regementsstaden. Upp till tusen lägenheter ska byggas under 10-15 år, varav 300 i en första etapp med start 2015.
Publicerad den 13 Maj 2014
Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab bostadsutveckling, Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås och Henrik Zäther, vd för HSB Göta. Bild: Peab
Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab bostadsutveckling, Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås och Henrik Zäther, vd för HSB Göta.

Borås Stad har sedan flera år arbetat med en detaljplan för området. Kommunens och konsortiets ambitioner är att skapa en ny stadsdel med blandad bostadsbebyggelse i olika upplåtelseformer och även förbereda för nya arbetsplatser, skola, service, barnomsorg och fritidsaktiviteter.

En gemensam avsiktsförklaring har tagits fram för att undertecknas av de tre intressenterna i konsortiet torsdagen den 8:e maj. Eventuellt kommer ytterligare intressenter ansluta sig till konsortiet. Exempelvis har flera privata fastighetsbolag i Borås med omnejd visat stort intresse för att delta i utvecklingen av Regementsstaden.

– Det här är en väl beprövad modell som Peab använt tidigare i samband med omfattande stadsutvecklingsprojekt. Det är speciellt lämpligt när projekten har en stor balansomslutning och när tidshorisonten och engagemanget sträcker sig över många år, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef på Peab Bostadsutveckling.

– För HSB som långsiktig samhällsbyggare är den här sortens större utvecklingsprojekt oerhört stimulerande att medverka i och vi ser fram emot att samverka i denna konstellation, säger Henrik Zäther, HSB Göta.

– En av våra uppgifter är att vara med och utveckla Borås, säger Sven Liljegren, vd för AB Bostäder i Borås. För oss är det viktigt att kunna vara med i ett tidigt skede av konsortiets arbete och vi ser fram emot att tillsammans med övriga i konsortiet utveckla Regementsstaden i Borås.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige