Image

Klövern går vidare med Dagon-köpet

Bolag Klöverns extra bolagsstämma beslutade som väntat att man ska gå vidare med uppköpet av Dagon.
Publicerad den 13 Januari 2012

I budet värderas Dagon till 62,50 kronor per aktie.

30 procent av aktierna som Dagons aktieägare överlåter betalar Klövern kontant 62,50 kronor per aktie för. Resterande del får säljarna 0.4699 nya preferensaktier i Klövern.
Säljare som har 500 eller färre aktier i Dagon erbjuds ett garanterat kontantvederlag om 62,50 kronor per aktie.

Acceptperioden har förlängts, så att sista dagen är den 28 februari 2012. Detta mot bakgrund av att Dagons budkommitté på pekat att Dagon offentliggör resultat- och balansräkning för helåret 2011 omkring 10 februari.

Mot bakgrund av den nya informationen som kommer att offentliggöras, vilket kan innebära att Klövern behöver upprätta och hos Finansinspektionen ansöka om godkännande och registrering av ett tilläggsprospekt, förlängs acceptperioden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige