Image

KF Fastigheter och Peab i samarbete

Bygg/Arkitektur Peab och KF Fastigheter har inlett ett samarbete för att utveckla KF Fastigheters fastighet på Bromstensvägen i Spånga.
Publicerad den 12 Mars 2013
Bromstensvägen i Spånga. Bild: KF Fastigheter.
Bromstensvägen i Spånga.

Fastigheten är på 15 000 kvadratmeter och i dag finns en industribyggnad på platsen. Denna kommer att rivas för att lämna plats för en stor livsmedelsbutik på 4 000 kvadratmeter med butiksnära parkeringsplatser i bottenplanet. Ovanpå butiken planeras cirka 150 lägenheter (11 000 kvadratmeter) med tillhörande parkeringsplatser och egen innergård.

Den nya detaljplanen för området beräknas gå ut på samråd våren 2013.
- Spånga är inne i ett expansivt skede och behöver tillskott av både handel och bostäder. Den här platsen ligger centralt nära kollektivtrafiken, både pendeltåg och buss. Nu tar vi en trist gammal industritomt och utvecklar den till en attraktiv plats med en stor livsmedelsbutik sömlöst integrerad med ett modernt bostadsområde, säger Pär Nilsson, vd för KF Fastigheter Exploatering AB.

När det finns en lagakraftvunnen detaljplan för fastigheten ska Peab enligt avtal förvärva bostadsbygg¬rätterna i form av en 3D-fastighet. I avtalet ingår också att Peab får uppdraget att bygga både butik och bostäder. Ambitionen är att bygget ska påbörjas under 2014. Detta skulle innebära inflyttning i bostäderna och invigning av butiken vid början av 2016.

KF Fastigheters ambition för handelsbyggnaden är att den ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige