Image
K-Fastigheter köper i Helsingborg.
K-Fastigheter köper i Helsingborg. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter köper i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter har träffat avtal avseende förvärv av en fastighet med 28 hyreslägenheter och lokalyta i bottenplan i centrala Helsingborg.
Publicerad den 2 Oktober 2019

K-Fastigheter köper Amerika Norra 54 från Naxon Holding AB.

– Fastigheten har adressen Furutorpsgatan 35-37, vilket är i centrala Helsingborg, och i närheten av vårt befintliga innehav, säger Niklas Larsson, chef för K-Fastigheters affärsområde Förvaltning.

– Fastigheten är ursprungligen byggd 1934 och vi kommer löpande att höja boendestandarden enligt vårt K-Fast 2.0-koncept för att kunna erbjuda hyresgästerna ett mer bekvämt och tryggt hem.

Underliggande fastighetsvärde uppgår till 58 miljoner kronor, uthyrningsbar yta till totalt 2 637 kvadratmeter, med årligt hyresvärde om cirka 3,8 miljoner kronor.

Catella har agerat rådgivare till säljarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige