Image
K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna.
K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna. Bild: Eskilstuna kommun

K-Fastigheter köper byggrätt i Eskilstuna

Bostäder K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna. Förvärvet sker från Dagmar Fastigheter och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Förvaltaren 2 i centrala Eskilstuna. Tillträde sker när lagakraftvunnen detaljplan erhållits.
Publicerad den 20 Mars 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i K-Fastigheters egenutvecklade koncepthus Lamellhus och Punkthus Plus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till cirka 12 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer att ske när lagakraftvunnen detaljplan finns vilket beräknas vara under 2024. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 19 miljoner.

– Eskilstuna är en attraktiv stad och vi är glada över att kunna förvärva ytterligare byggrätter i kommunen. Arbetet med detaljplanen pågår och från K-Fastigheters sida tycker vi det ska bli spännande att få vara med och utveckla Eskilstuna genom tillförandet av nya attraktiva hyresrätter i ett centralt läge, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige