Image
JSR har förvärvat Fastigheten Målskytten 2 i Södertälje.
JSR har förvärvat Fastigheten Målskytten 2 i Södertälje. Bild: JSR

JSR i fyra transaktioner

Transaktioner Köper i Lunda och Södertälje. Säljer i Högdalen och Norrtälje
Publicerad den 8 Mars 2022

JSR har ingått avtal om att förvärva fastigheten Ankarsrum 1, belägen i Lunda industriområde. Fastigheten har en uthyrbar LOA om 1 995 kvadratmeter och är fullt uthyrd med ett 5 årigt "triple net" avtal.

Fastigheten har ett bra strategiskt läge i direkt anslutning till Lunda industriområde.
JSR har även genomfört två försäljningar till Green Storage, vilka inkluderar fastigheten Blixtljuset 15 i Högdalens industriområde med en uthyrningsbar area på 910 kvadratmeter med en tomtstorlek på 3 010 kvadratmeter, samt Flygspanaren 2 och 6 i Norrtälje med en uthyrningsbar area om 2 600 kvadratmeter och en tomtstorlek på 5 400 kvadratmeter. Båda fastigheterna är idag tomställda och Green Storage planerar att utveckla fastigheterna vidare.

– Det här är en affär med mycket goda synergieffekter för båda parter. Vi förvärvar en fastighet i attraktiva Lunda industriområde och Green Storage kan utveckla sin verksamhet med två nya kundnära lägen i stockholms län. En affär med ett stort "winwin" för båda parterna. Roligt att göra en affär med en expansiv aktör som Green Storage, säger Samuel Beckstrand, vd, JSR Fastigheter.

– Vi är jättenöjda med dessa båda förvärv och samtidigt försäljning. Att göra dessa affärer med JSR har varit enkelt o rakt hela vägen trots många rörliga delar, säger Stefan Nilsson VD Green Storage AB.

JSR har förvärvat Fastigheten Målskytten 2 i Södertälje som omfattar 8400 kvadratmeter obebyggd mark. Fastigheten har ett mycket bra geografiskt läge, med direkt skyltläge längs vältrafikerade E20.

Det pågår förhandlingar om potentiella etableringar, och JSR planerar att uppföra en byggnad om 3 300 kvadratmeter LOA.
– Jag har jobbat i tätt samarbete med Södertälje kommun och etableringsstrateg Michael Johansson under flera år, och det är verkligen roligt att vi kan göra en bra affär tillsammans. Utvecklingen av fastigheten kommer bli ett bra tillskott för Södertäljes invånare, säger Samuel Beckstrand.

– Vi är glada åt ett fortsatt samarbete med JSR Fastigheter som är en aktör som fortsätter investera i Södertäljes strategiska läge. Vi är övertygade om att den aktör som skall verka i Vasa kommer att utveckla "handelsplats Vasa" på ett utmärkt sätt, säger Michael Johansson, etableringsstrateg Södertälje kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige