Image
Rickard Haraldsson, vd för Index Residence.

Index förvärvar stort markområde utanför Norrtälje

Transaktioner Index Residence har förvärvat fastigheten Nänninge 5:8 strax öster om Norrtälje, i närheten av Rådmansö och hamnen i Kapellskär. Fastigheten om cirka 100 hektar består idag av skog och äng och har direkt tillgång till vatten på två sidor.


Norrtälje.

Arwidsro byggstartar 204 lägenheter i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Arwidsro byggstartar nu 204 hyresrätter i området Övre Bryggårdsgärdet. De 204 lägenheterna i kvarteret Förrådet 2 är fördelade på tre hus.
– Utan det statliga investeringsstödet hade det inte varit möjligt, säger affärsområdeschef Tobias Kjellin.


Norrtälje sjukhus.

White gör förstudie om Norrtälje sjukhus

Bygg/Arkitektur Norrtälje sjukhus lokaler behöver utvecklas för att möta en ökande befolkning. Nu har White vunnit uppdraget av Region Stockholms fastighetsbolag Locum AB att, tillsammans med Locum och vårdens representanter, genomföra förstudien.


Visionsbild av pirbyggnaden

AF Gruppen utvecklar ny destination i stadsdelen Norrtälje Hamn

Bygg/Arkitektur AF Gruppen och Prevelop har valts till projektutvecklare för tre havsnära kvarter i förlängningen av Norrtäljes populära hamnpromenad. Tillsammans med staden skapas en hamnidyll med bostäder, butiker, bad- och båtliv och stadens nya landmärke: ett spektakulärt hotell vid hamninloppet.


Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate.

Vernum köper ytterligare en byggrätt i Älmsta

Transaktioner Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.


Arwidsro köper Ica Supermarket i Rimbo av Åke Svensk.

Arwidsro köper dagligvaruankrad fastighet i Norrtälje

Transaktioner Arwidsro köper fastigheten Rimbo-Vallby 5:93 av Ica-handlaren Åke Svensk. Förvärvet omfattar 3 478 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 104 miljoner kronor och ett hyresvärde om 6,7 miljoner kronor.


Michael Moschewitz.

Genova köper två fastigheter i Norrtälje

Transaktioner Genova köper fastigheterna Jungfrun 2 och Jungfrun 3 i Norrtälje, belägna i direkt anslutning till Genovas befintliga fastighet Jungfrun 4 i Norrtälje. Fastigheterna har en uthyrbar yta om cirka 10 800 kvadratmeter där 96 procent av ytorna är uthyrda. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 153 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.


JSR har förvärvat Fastigheten Målskytten 2 i Södertälje.

JSR i fyra transaktioner

Transaktioner Köper i Lunda och Södertälje. Säljer i Högdalen och Norrtälje


Roslagens sjukhus.

Norrtälje kommun renoverar och hyr ut i Roslagens sjukhus

Uthyrning Förenade Care blir ny hyresgäst i Roslagens sjukhus med palliativ vård och ASiH, och verksamheten kommer nyanställa cirka 20 personer. Det nya hyresavtalet innebär att Norrtälje kommun nu investerar 32 miljoner kronor i fastigheten efter beslut i kommunfullmäktige.


Patia Omsorg har flyttat in i Sehlhalls nya fastighet i Nacka.

Sehlhall köper och tecknar nya hyresavtal

Bolag Sehlhall köper i Norrtälje av Credentia-koncernen och tecknar nya hyresavtal på flera orter.


K2A köper av Slättö i Norrtälje.

K2A köper för 1,2 miljarder

Transaktioner K2A gör två affärer för totalt 1,266 miljarder kronor. I Växjö köper man tre bostadsfastigheter av Peab för 716 miljoner kronor och i Norrtälje köper man en bostadsfastighet av Slättö för 550 miljoner kronor.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper livsmedelsportfölj i Norrtälje

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av två fastigheter inom segmentet sällanköps-/livsmedelshandel i Norrtälje, för en köpeskilling om 97 miljoner kronor.


Masterplan Övre Bryggårdsgärdet.

Arwidsro bygger hyresbostäder i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Arwidsro förvärvar mark för vård- och hyresbostäder i Norrtälje. Säljare är Arkensvik, ett JV mellan Arwidsro och Index Residence AB.


Kvarteret Skridskon.

Credentia köper för att bygga hyresrätter i Norrtälje

Transaktioner Credentia köper fastigheten Kvarteret Skridskon i Norrtälje av Greta Bostäder AB (Gar-Bo Försäkring AB). På fastigheten ska man uppföra hyresrätter.


Fastigheten Gråalen 1 i Norrtälje hamn.

Heba köper för 400 miljoner av Slättö

Transaktioner Slättö har, inom sin fond Slättö VI AB, tecknat avtal med Heba avseende försäljning av en hyresbostadsfastighet i Norrtälje hamn. Fastigheten är under uppförande och Heba tillträder vid färdigställande som beräknas ske under det andra kvartalet 2021. Transaktionen sker i bolagsform och underliggande fastighetsvärde uppgår till 401 miljoner kronor, motsvarande 47 000 kronor per kvadratmeter uthyrningsbar area.


Charlotte Köhler.

Charlotte Köhler blir ny stadsarkitekt i Norrtälje

Karriär Nu är det klart vem som blir Norrtälje kommuns nya stadsarkitekt – det blir Norrtälje kommuns nuvarande samhällsbyggnadsdirektör Charlotte Köhler som från den 1 april tillträder den nya tjänsten.


Michael Moschewitz.

Genova projektstartar i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Genova Property Group startar projekt Handelsmannen i Norrtälje.


Michael Moschewitz.

Genova hyr ut 5 600 kvadratmeter

Uthyrning Genova Property Group har framgångsrikt genomfört ett antal strategiska uthyrningar om cirka 5 600 kvadratmeter i Stockholm och Lund med ett årligt hyresvärde om cirka 5 miljoner kronor.


Näs Österåker.

Heba rekordköper av Magnolia

Transaktioner Heba har tecknat avtal med Magnolia Bostäder avseende förvärv av ett äldreboende och hyresbostäder i Norrtälje hamn samt ett äldreboende och en förskola i Näs Österåker för cirka 706 miljoner kronor. Köpet är Hebas största någonsin.


Lokalt byggbolag bygger bostäder i Norrtälje hamn

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Norrtälje Hamn fortsätter och nu är det klart att Norrtäljeföretaget Credentia har vunnit den senaste markanvisningstävlingen och kommer bygga ett 100-tal lägenheter.