Image
Fastigheten Gråalen 1 i Norrtälje hamn.
Fastigheten Gråalen 1 i Norrtälje hamn. Bild: Slättö

Heba köper för 400 miljoner av Slättö

Transaktioner Slättö har, inom sin fond Slättö VI AB, tecknat avtal med Heba avseende försäljning av en hyresbostadsfastighet i Norrtälje hamn. Fastigheten är under uppförande och Heba tillträder vid färdigställande som beräknas ske under det andra kvartalet 2021. Transaktionen sker i bolagsform och underliggande fastighetsvärde uppgår till 401 miljoner kronor, motsvarande 47 000 kronor per kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 14 April 2020

Fastigheten Gråalen 1 är belägen i Norrtälje hamn där en ny stadsdel växer fram med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen blir en förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna och kommer bland annat att innehålla parker, torg, kajstråk, närservice samt ytor för rekreation.

Projektet som Heba förvärvar består av 143 lägenheter fördelat på åtta huskroppar om fyra till sex våningar. Total uthyrningsbar yta uppgår till 8 527 kvm, varav 535 kvadratmeter utgör lokalyta.
– Detta är ett viktigt projekt för oss på Slättö och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över fastigheten i Hebas goda händer kommande år. Vi kommer att inleda ett nära samarbete med Heba för återstoden av projektet, kommenterar Sofie Sihver, transaktionschef på Slättö.
– Detta är vårt andra förvärv i vackra Norrtälje hamn. Tillsammans med vårt tidigare förvärv som ligger i direkt anslutning blir det en bra förvaltningsenhet med 226 hyreslägenheter och ett äldreboende med 80 lägenheter, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige