Image
Norrtäljekvarteren Övre Bryggårdsgärdet.
Norrtäljekvarteren Övre Bryggårdsgärdet. Bild: LINK Arkitektur

Link Arkitektur utformar fem nya kvarter i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Norrtälje kommun ska omvandla fem nya kvarter från industrier och verksamheter till småstadskvarter, med ett särskilt fokus på barnfamiljer. Kvarteren är fördelade på två olika områden som ska präglas av stor variation. Link Arkitektur vann båda upphandlingarna och får därmed uppdraget att ta fram projekt- och bebyggelseförslag för de fem kvarteren i detaljplaneprocessen.
Publicerad den 17 September 2024

Övre Bryggårdsgärdet ska bli en ny stadsdel nordost om Norrtäljes stadskärna.

– Det är ett komplext och förtroendefullt uppdrag att utforma nya stadsdelar med alla de parametrar som det innebär för att få till platser som människor vill bo och vistas i. Vi har god erfarenhet av liknande projekt och en rad effektiva verktyg som vi ser fram emot att addera till kommunens gedigna ambitioner och förberedande arbete, berättar Karin Hammarskiöld, ansvarig för urbanism på Link Arkitektur.

Kvarterens småskalighet och variationsrikedom är ett fokus, medan en annan central aspekt är en blandning bostadstyper, storlekar och upplåtelseformer.

Uppdraget innebär att ta fram projekt- och bebyggelseförslag, gestalta byggnaderna, utforma typplanlösningar och mobilitetslösning för området.

– Övre Bryggårdsgärdet har stor potential och vi ser stora fördelar med att ta oss an alla fem kvarter. Vi kommer att samverka kring vissa frågor, men samtidigt ge varje kvarter sin egen prägel, säger Lisa Westin och Ellinor Sundström Starbring, ansvariga arkitekter för de södra respektive norra kvarteren.

I början av nästa år ska planförslagen lämnas in.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige