Image
Arwidsro köper Ica Supermarket i Rimbo av Åke Svensk.
Arwidsro köper Ica Supermarket i Rimbo av Åke Svensk.

Arwidsro köper dagligvaruankrad fastighet i Norrtälje

Transaktioner Arwidsro köper fastigheten Rimbo-Vallby 5:93 av Ica-handlaren Åke Svensk. Förvärvet omfattar 3 478 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 104 miljoner kronor och ett hyresvärde om 6,7 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Maj 2022

– Vi är mycket glada att få återetablera oss i Rimbo och utöka vår närvaro i Norrtälje. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten i samförstånd med Åke Svensk, säger Peter Zonabend, vd på Arwidsro.

Fastigheten består av en Ica Supermarket samt en mindre restauranglokal och kommer vid tillträdesdagen 1 juni 2022 ha en beläggningsgrad på 100 procent samt en viktad avtalslängd om 9,9 år.

– Jag har ett stort förtroende för Arwidsro som vill driva en fortsatt utveckling av handelsområdet runt Ica Supermarket Rimbo. Ica Supermarket Rimbo är en stark aktör inom dagligvaruhandeln i Roslagen och fastighetsöverlåtelsen kommer att ge en ännu större konkurrenskraft till samhället Rimbo, säger Åke Svensk.

Med närhet till Norrtälje stad, Stockholm, Uppsala och Arlanda har Rimbo ett strategiskt läge i kommunen, regionen och i landet. Under 2017 påbörjade Norrtälje kommun arbetet med fördjupning av översiktsplanen av Rimbo, vilket lade grunddragen för den föreslagna utvecklingen som beräknas innebära en ökning av befolkningen med 30 procent. Den blandade bostadsbebyggelsen som planen föreslår skapar incitament och möjliggör för människor i olika åldrar med olika förutsättningar att bosätta sig i Rimbo samtidigt som de som redan bor i Rimbo kan hitta en ny bostad, utan att behöva flytta ifrån tätorten.

Arwidsro biträddes av Christian Johard och Michela Westin på Advokatfirman Cederquist.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige