Image
Fabege och Saab har nu tecknat ett hyresavtal om cirka 66 000 kvadratmeter i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand, en av de största uthyrningarna i Sverige.
Fabege och Saab har nu tecknat ett hyresavtal om cirka 66 000 kvadratmeter i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand, en av de största uthyrningarna i Sverige. Bild: Fabege

Jätteavtalet mellan Fabege och Saab påskrivet

Uthyrning Fabege och Saab har nu tecknat det hyresavtal på cirka 66 000 kvadratmeter i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand som man tidigare meddelat en avsiktsförklaring kring. Avtalet omfattar fastighetens samtliga ytor och är längre än tio år med ett hyresvärde som uppgår till 155 miljoner kronor exklusive tillägg. Inflyttning planeras påbörjas under hösten 2025.
Publicerad den 26 Oktober 2023

Fastigheten på Solna Strandväg 22 uppfördes 1971 för Skatteverket. Den är robust och mångsidigt användbar, och ligger nära allmänna kommunikationer. Fastigheten kommer att anpassas för att möta Saabs behov. Det är i huvudsak Saabs verksamhet i Järfälla med 1 800 medarbetare som berörs.

– Vi är stolta över att få förtroendet från Saab att vara deras partner när de nu skapar en ny arbetsplats i Solna för sina medarbetare. Att vi på Fabege gör en av Sveriges största uthyrningar i rådande marknad är ett styrkebesked, säger Stefan Dahlbo, vd och koncernchef på Fabege.

Fabege påbörjade en upprustning av fastigheten efter Skatteverkets flytt under 2022. Hyresgästanpassningen genomförs med stor hänsyn till miljön, bland annat genom att minimera klimatavtrycket med hjälp av cirkularitet och återbruk samt att uppnå en god energiprestanda. Totalt sett, med hyresgästanpassningen för Saab, beräknas investeringen uppgå till drygt 1,2 miljarder kronor inklusive redan upparbetat belopp.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige