Image
Leiv Synnes och Ilija Batljan.
Leiv Synnes och Ilija Batljan. Bild: Castellum och SBB

Ilija Batljan avgår som vd för SBB – ersätts av Leiv Synnes

Bolag Styrelsen i SBB väljer att byta ut Ilija Batljan som vd. Han ersätts av Leiv Synnes, nuvarande CFO och vice vd för Akelius, som tar över vd-stolen i SBB från och med måndag 5 juni.
Publicerad den 2 Juni 2023

Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB beslutade den 29 maj 2023 om en utvidgad strategisk översyn av strategiska alternativ i syfte att maximera värdet för SBB:s aktieägare. Styrelsen och Ilija Batljan har samsyn om att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB. Ilija Batljan frånträder sin roll som verkställande direktör och kvarstår som styrelseledamot i SBB. Styrelsen har utsett Leiv Synnes till ny verkställande direktör. Styrelsen anser att Leiv Synnes har rätt erfarenhet och är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen. Leiv Synnes tillträder som verkställande direktör den 5 juni 2023 och ersätter Ilija Batljan.
– Arbetet med den strategiska översynen fortskrider oförändrat och enligt plan. Med Leiv Synnes som ny verkställande direktör tillförs SBB en ny, mycket kvalificerad kraft som med fullt fokus kan leda bolaget och bistå styrelsen i den strategiska översynen. När nu Ilija Batljan lämnar över vd-posten vill jag rikta ett varmt tack till honom för hans fundamentala insats i att utveckla SBB till Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, och styrelsen ser fram emot Ilijas fortsatta bidrag i rollen som styrelseledamot, säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.
– Jag är hedrad, stolt och ödmjuk över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur. Mitt omedelbara fokus kommer såklart också vara riktat på att stödja den strategiska översynen som styrelsen leder, säger Leiv Synnes, tillträdande verkställande direktör för SBB.
– Som grundare och stor aktieägare i SBB ligger det i min roll att ta ansvar i en utmanande tid. Utnämningen av Leiv Synnes är ett utomordentligt val av vd som ger SBB bästa tänkbara förutsättningar framåt. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare på SBB som genom åren arbetat outtröttligt sida vid sida med mig. Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot, säger Ilija Batljan, avgående verkställande direktör för SBB.

Leiv Synnes, född 1970, har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, senast som CFO för Akelius Residential Property AB sedan 2014 och vice verkställande direktör på Akelius Residential Property AB sedan 2020. Leiv Synnes var dessförinnan verksam sedan 2004 i flertalet ledande befattningar inom Akelius Residential Property AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige