Image

Ikano Bostaden bygger 350 bostäder i Ursvik

BYGG Ikano Bostaden har köpt tre kvarter i den nya stadsdelen Ursvik i Sundbyberg. Tillträde beräknas ske 2012. Säljare är det allmännyttiga bostadsföretaget Fastighets AB Förvaltaren, som ägs av Sundbybergs stad.
Publicerad den 23 Oktober 2008

– Köpet är ett led i Ikano Bostadens långsiktiga satsning på projektutveckling och nyproduktion av bostäder och bostadsområden i Stockholmsregionen. Vår målsättning är att inom några år kunna erbjuda våra kunder ett väsentligt större utbud av bra och prisvärda bostäder i attraktiva lägen, säger Tomas Carlström, vd för Ikano Bostaden.

Byggstart för det nya projektet beräknas kunna ske senast 2013 och första inflyttning 2014. Projektet består av tre centralt belägna kvarter i Ursvik, nära till natur och med goda kommunikationer till Sundbybergs och Stockholms Centrum.

– För oss är det glädjande att genom denna affär kunna etablera oss i Sundbyberg som är en attraktiv och expansiv kommun i Stockholmsregionen. Vi ser verkligen fram emot att få delta i den fortsatta utvecklingen av Ursvik tillsammans med Sundbybergs Stad, Förvaltaren och övriga aktörer, säger Bengt Öquist, regionchef Ikano Bostaden.

– Det är roligt att Ikano Bostaden väljer Sundbyberg och Ursvik, säger Sundbybergs kommunalråd Helene Hellmark Knutsson. De kan på ett bra sätt komplettera den nya stadsdelen med sin filosofi om lite billigare bostäder. För att Ursvik ska kunna vara en attraktiv stadsdel för alla behövs en bra blandning av bostäder i olika former och prisklasser.

– Den här affären är en viktig del i utbyggnaden av Ursvik, säger Lennart Zachrisson på Förvaltaren. Och det är roligt att det blev just Ikano, som är en långsiktig och nytänkande aktör på bostadsmarknaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige