Image

Ica förlikas med Centeni

Juridik Ica Sverige har nått en förlikning med Centeni kring efterdebiteringar som Boultbee gjorde.
Publicerad den 1 Februari 2012

Konflikten gällde kostnader för gemensamma ytor i före detta Boultbees köpcentrum i Stockholm.

Förlikningen innebär att parterna är överens om kostnaderna för de gemensamma ytorna för 2008-2010. Parterna är vidare överens om principen för framtida kostnadsdebiteringar vilken innebär att hyresgästerna får en förutsägbarhet om vad kostnaden totalt kan bli.

I samband med denna förlikning har parterna förnyat hyreskontrakten avseende Ica i Västermalmsgallerian och Ica i Fältöversten i Stockholm.

Både Västermalmsgallerian och Fältöversten ingick i affären då Centeni sålde tre köpcentrum till AMF strax före jul.

Affären är villkorad av ett godkännande från Konkurrensverket. AMF beräknas tillträda galleriorna under årets första kvartal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid. – Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige