Image

I dag tas första spadtaget för Victoria Park

STADSUTVECKLING I dag tas första spadtaget för livsstilsboendet Victoria Park i Malmöstadsdelen Limhamn. Första inflyttning ska ske sommaren 2009.
Publicerad den 23 April 2008

Victoria Park-enheten i Malmö omfattar 395 bostadsrättslägenheter med tillhörande gemensamma faciliteter om cirka 3 500 kvadratmeter, trädgård om cirka 17 000 kvadratmeter och en vårdenhet om cirka 4 600 kvadratmeter.

Byggnationen sker etappvis. I den första etappen byggs nu 133 lägenheter med tillhörande garage och de gemensamma faciliteterna, som utgörs bland annat av reception, lounge med bibliotek, barer, biograf, vinkällare med vinprovningsrum, restaurang och en exklusiv spaavdelning. Etappen byggs av Peab.

De 133 lägenheterna byggs både i, ovanpå och alldeles intill det befintliga Victoriahuset, Eurocs före detta huvudkontor. Fastigheten är en arkitektoniskt fascinerande byggnad som utformades av arkitekten Sten Samuelsson, landskapsarkitekten Per Friberg och konstnären Carl Fredrik Reuterswärd i slutet av 1970-talet.

Av de 133 lägenheterna ska 34 lägenheter byggas i Victoriahuset. Dessa är ritade av arkitekt Rolf Andersson vid Megaron Arkitekter.

Etappens övriga lägenheter fördelas på sex nya hus, som byggs i anslutning till Victoriahuset. Samtliga sex hus är gestaltade av arkitekt Ulla Nordström vid Chroma Arkitekter, som har strävat efter att ta vara på Skagenljuset och den vidsträckta utsikten vid Kalkbrottet. Gemensamt för de nya lägenheterna är generösa rum med högt i tak, vackert ljus och utblickar åt flera väderstreck.

- Den unika platsen och den fascinerande byggnaden gav inspirationen till de sex nya husen på Victoria Park, säger Ulla Nordström.

Första spadtaget tas klockan 10.30 i närvaro av Anders Rubin, kommunalråd i Malmö Stad och Inger Nilsson, stadsdirektör i Malmö Stad.

- Sedan lanseringen av vårt unika helhetskoncept har vi mött ett mycket stort och positivt intresse för vårt livsstilsboende. Det är uppenbart att många länge sökt efter ett boende som motsvarar deras livsstil. På drygt fem månader har vi sålt 79 lägenheter till ett värde om drygt 360 miljoner kronor. Dessutom står 165 intressenter i kö till de följande etapperna, säger Unni Åström, vd för Victoria Park.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige