Image

Hundra nya hyresrätter i Hägersten

BYGG I morgon kommer exploateringsnämnden att markanvisa till Hefab för byggnation av cirka 100 hyresrättslägenheter vid kvarteret Skattsedeln vid Hägerstensåsen.
Publicerad den 11 Februari 2010

– Detta förslag är ett bra exempel på hur vi gärna ser framtidens Stockholm växa fram. En plats som idag är dåligt utnyttjad men med ett bra läge nära allmänna kommunikationer är utmärkt för nya bostäder, säger exploateringsnämndens ordförande Petter Lindfors (M).

– Hägersten ligger utmed ett strategiskt stråk över Liljeholmen/Årstadal in mot Södermalm. Jag tycker därför att det är mycket positivt att markanvisa för hyresrätter till en aktör som inte har fått några markanvisningar på några år, säger Petter Lindfors (M).

De nya lägenheterna planeras uppföras i flerbostadshus i anslutning till Hägerstensåsens tunnelbanestation. Byggstart är beräknad till 2013.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige