Image
Mikael Andersson.
Mikael Andersson. Bild: Jonas Malmström

Humlegården utser Mikael Andersson till CFO

Bolag Mikael Andersson, i dag finanschef på Humlegården, har utsetts till Chief Financial Officer. Målsättningen med den nyinrättade rollen är att vidareutveckla och skapa en ökad samverkan mellan ekonomi, finans, hållbarhet och investerarrelationer.
Publicerad den 13 Oktober 2020

Mikael Andersson är sedan 2016 Humlegårdens finanschef. I sin nya roll som CFO kommer Mikael Andersson att bli övergripande ansvarig för avdelningarna ekonomi, finans och hållbarhet. Verksamheten är kapitalintensiv och komplexiteten ökar allt mer, vilket gör det än viktigare att samordna dessa områden samt frågor kring kapitalstruktur.

En viktig del i uppdraget syftar till att stärka det strategiska arbetet, med målsättningen att skapa ett större affärsdrivande fokus och öka värdet i bolaget. Genom den nya rollen och sammanslagningen av de tre teamen vill Humlegården även lägga större tyngdpunkt på bolagsanalys samt fortsätta utvecklingen av Humlegårdens rapportering och kommunikation gentemot marknaden och ägarna. I arbetet med att skapa en långsiktig och hållbar tillväxt utgör länken mellan finans, ekonomi och hållbarhet en central del.
– Rollen som CFO är en viktig kugge i det affärsdrivande, strategiska arbetet. Genom att samla ekonomi, finans och hållbarhet skapas synergier som också ger oss möjlighet att fördjupa vårt arbete avseende rapportering och analys. Ambitionen är även att vi ska utveckla dialogen med ägare och kapitalmarknad ytterligare samt säkerställa ett effektivt hållbarhetsarbete. Jag är glad över att Mikael Andersson har valt att ta sig an uppdraget och ser fram emot den utveckling vi nu ska göra inom detta område, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Mikael Andersson kommer fortsatt att ingå i Humlegårdens företagsledning och tillträder sin nya tjänst under oktober 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige