Image
Bo Wikare, vice vd för Hufvudstaden och vd för NK, kommer att lämna bolaget i augusti. Hufvudstaden letar nu efter en ny vd till NK.
Bo Wikare, vice vd för Hufvudstaden och vd för NK, kommer att lämna bolaget i augusti. Hufvudstaden letar nu efter en ny vd till NK. Bild: Hufvudstaden

Hufvudstaden letar efter ny NK-vd

Bolag Hufvudstaden kommer att genomföra ett byte av vd för Nordiska Kompaniet, NK. En rekryteringsprocess startar omgående och nuvarande vd:n Bo Wikare, som också är vice vd och medlem av koncernledningen i Hufvudstaden, kommer att lämna bolaget den sista augusti 2024.
Publicerad den 3 Juni 2024

Hufvudstaden skriver i ett pressmeddelande att NK befinner sig i en omfattande utvecklings- och förändringsprocess för att möta den omställning som sker i detaljhandeln. För att ta NK:s förändringsresa vidare ser Hufvudstadens styrelse och vd ett behov av en ledare med bredare retailkompetens. Nu inleds en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd till NK som också kommer ingå i Hufvudstadens koncernledning.

– Jag har i dialog med Bo Wikare fattat beslutet att han lämnar rollen som vd för NK. Han har valt att tacka nej till annan tjänst inom koncernen vilket innebär att han lämnar både NK och Hufvudstaden den 31 augusti 2024. Bo har arbetat mer än 30 år i företaget där han bland annat varit chef för Affärsområde Stockholm och chef för Affärsutveckling. Han har genomfört flera viktiga utvecklingsprojekt som etableringen av Bibliotekstan och haft en betydelsefull roll i uppbyggnaden av vårt attraktiva fastighetsbestånd. Jag vill passa på att tacka Bo för hans mycket värdefulla bidrag till Hufvudstadens och NK:s utveckling under många år, säger Anders Nygren, vd för Hufvudstaden.

Bo Wikare kommer att arbeta vidare i koncernledningen och som vd för NK fram till sin sista arbetsdag meddelar bolaget vidare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige