Image

Hotell-vd slutar - går till investerare

KARRIäR Ett av de tyngsta hotellbolagen mister sin vd. Han går till ett investeringsbolag i London. Jakten på en ny vd är redan inledd och ska vara klar senast efter sommaren.
Publicerad den 9 Mars 2010

I går meddelades att Frank Fiskers, som varit koncernchef och vd för Scandic sedan 2007, lämnar sitt jobb efter sommaren. Rekryteringsprocessen för att finna Scandics nästa vd förväntas vara klar under de närmaste månaderna. Så snart den nya vd:n är på plats, blir Frank Fiskers medlem i Scandics styrelse, och fortsätter som investerare i företaget.

- Vi uppskattar Franks betydelsefulla bidrag under sina tre år på Scandic. Han har på kort tid lyckats implementera nya strategier efter Hiltons ägarskap, han har byggt upp en ny och stark ledningsgrupp och han har framgångsrikt navigerat Scandic genom lågkonjunkturen. Vi respekterar Franks beslut att lämna Scandic i samband med att han blir partner i ett hotellfastighetsbolag i London. Nu inleds processen med att hitta en ny högprofilerad vd för Scandic. Frank fortsätter dock att leda företaget fram tills efter sommaren, för att säkerställa en smidig övergång, säger Vagn Sørensen, ordförande för Scandic.

- Jag har haft tre mycket spännande år på Scandic, och det har varit ett nöje att leda detta underbara företag med sina 150 hotell. Men min nya roll som hotellinvesterare ger mig utmärkta och intressanta möjligheter att kombinera min erfarenhet från verksamheten med aktivt ägarskap av fastigheter, något jag är övertygad om kommer att bli en framtida kraft inom vår bransch, säger Frank Fiskers.

- De senaste åren har vi ��\" med starkt stöd från företagets ägare EQT ��\" navigerat Scandic mycket väl igenom den rådande lågkonjunkturen, och jag känner starkt att det nu finns en stabil och sund plattform att ta avstamp ifrån och ge Scandic stora fördelar när konjunkturen vänder, avslutar Frank Fiskers.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige