Image

HFAB köper för 154 miljoner

Transaktioner Kommunala HFAB köper tre fastigheter i centrala Halmstad för 154 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juni 2013

Beståndet – omfattande 127 lägenheter – ligger väl samlat kring Norra vägen, Badhusgatan och Bergsgatan.

Säljare är Annabostäder AB i Malmö.

- Vi vill kunna erbjuda Halmstadsborna attraktiva hyreslägenheter i alla delar av Halmstad. Med denna affär ökar vi vårt utbud i centrala Halmstad, där vi tidigare inte har haft så mycket lägenheter att erbjuda som vi önskar, säger Terje Johansson, vd på HFAB.

Annabostäder AB äger runt 20 fastigheter i Malmö och Halmstad, flertalet av fastigheterna ligger i Malmö. Annabostäder AB har sitt ursprung i Anders Nevsten AB som varit verksamt i Halmstad sedan 1960-talet.

- Annabostäder har varit en långsiktig fastighetsägare i Halmstad. Därför är det roligt att det är HFAB som funnits i över 70 år som nu förvärvar fastigheterna, säger Martin Karyd, på Annabostäder AB.

De tre fastigheterna har en sammanlagd bostadsyta på 9606 kvadratmeter, fördelat på 26 ettor, 19 tvåor, 64 treor, 17 fyror samt en femrumslägenhet.

Till detta kommer 94 parkeringsplatser i garage under fastigheterna. HFAB tillträder fastigheterna den 3 januari 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige