Image
Hemsö tecknar nytt avtal i Ystad.
Hemsö tecknar nytt avtal i Ystad. Bild: Pixprovider AB David Schmidt

Hemsö ingår hyresavtal med Fria läroverken

Uthyrning Hemsö har ingått ett sjuårigt hyresavtal med Fria läroverken för en ny gymnasieskola i Ystad. Gymnasiet får en yta om 1 400 kvadratmeter med plats för 220 elever.
Publicerad den 5 Juni 2024

En anrik byggnad belägen på gamla regementet i Ystad ska renoveras och anpassas till Fria läroverkens verksamhet. Byggnaden uppfördes på 1800-talet och har sedan dess använts som stall, intendenturförråd och museum.
– Vi välkomnar Fria läroverken och är glada över att vi tillsammans kan förse Ystad med nya efterfrågade gymnasieplatser. I vårt utvecklingsarbete har vi varit måna om att bevara det vackra och tidstypiska i det q-märkta områdets karaktär, säger Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö.

Regementsområdet utvecklades under sent 1800-tal och militären bedrev verksamheten här fram till 1998.
– Jag är nöjd med att vi hittat en så bra lösning med fina, verksamhetsanpassade lokaler för vår gymnasieskola i Ystad. Med den här flytten kan vi stärka vår vision om att kombinera hög akademisk standard med träning, och erbjuda en ännu bättre utbildningsmiljö för våra elever, säger Åsa Hässlebro, skolchef gymnasieskolor på Fria läroverken.

Förutom gymnasieskolan har Hemsö ytterligare åtta byggnader i regementsområdet. De inrymmer bland annat ett skolcampus, en idrottshall, kommunens enhet för social omsorg och kontorslokaler. Renoveringsarbetet startar under hösten 2024 och inflyttning sker till höstterminen 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige