Image

Hemfosa i affärer om 149 miljoner

Transaktioner Hemfosa har köpt en fastighet i centrala Sundsvall till ett underliggande fastighetsvärde om 79 miljoner kronor och har sålt tre fastigheter i Växjö, Uppsala och Haninge till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Den förvärvade fastigheten utgörs av före detta Sundsvallsbanken, idag uthyrd med Nordea Bank som största hyresgäst. Fastigheten är belägen invid Stora Torget och den totala uthyrningsbara arean uppgår till 5 154 kvadratmeter.

Hemfosa har även genomfört tre försäljningar; i Växjö, Uppsala respektive Haninge, till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor, vilket överstiger senaste marknadsvärdering med 24 miljoner kronor. Samtliga sålda fastigheter är projektfastigheter som är helt eller delvis vakanta, och där den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till 8 689 kvadratmeter.

Hemfosas nettoinvestering uppgår till nio miljoner kronor. Till- och frånträden har skett under april, maj och juni 2014.

– Förvärvet av före detta Sundsvallsbanken stärker vårt segment Kontorsfastigheter i tillväxtorter och bidrar till att ytterligare stärka Hemfosas position i Sundsvall, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige