Image

Hemfosa köper för halv miljard i Sundsvall

Transaktioner Hemfosa köper två fastigheter om cirka 33 000 kvadratmeter i Sundsvall. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 582 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Säljare är Akademiska Hus som därmed lämnar Sundsvall.

– Vi är mycket nöjda med överenskommelsen. Hemfosa är sedan tidigare etablerade på Sundsvallsmarknaden och har en långsiktig syn på fastighetsägande, och vi är övertygade om att de kommer att utveckla fastighetsbeståndet på ett framgångsrikt sätt i samarbete med hyresgästerna, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Region Norr.

De två fastigheterna, Åkroken 1 och Västhagen 1, är centralt belägna i Sundsvall och är fullt uthyrda till Mittuniversitetet, Internationella Engelska Skolan samt SCA Research. Hemfosa äger efter förvärvet fastigheter med cirka 92 000 kvadratmeter uthyrningsbar area i Sundsvall.

– Förvärvet av Mittuniversitetets och Engelska skolans lokaler i Sundsvall är i linje med Hemfosas strategi att växa inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser fram emot att utveckla området ytterligare tillsammans med hyresgästerna, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

Och Kilpatrick Townsend biträdde Hemfosa i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige