Image

Hela Asplunds bestånd sålt i miljardaffär

TRANSAKTIONER Örebros största fastighetsaffär hittills är genomförd. Hela Asplunds bestånd är sålt. Fyra olika aktörer delar på de 700 lägenheterna och de 75 000 kvadratmeterna kommersiell yta.
Publicerad den 27 Juni 2008

Melins Fastighetsförvaltning AB, Fastighets AB Umato/Esswege och Byggnadsfirma Lund AB förvärvar varsin tredjedel av Asplunds Fastigheter AB, i den del som innefattar bostadslägenheter och butikslokaler.

De tre nya ägarna av Asplunds Fastigheter AB har för avsikt att äga och förvalta bolaget i sin nuvarande form och med befintlig personal. Roland Runheim fortsätter att verka som bolagets vd.

Som ni kunde läsa i går köper Aspholmen Fastigheter AB loss den del av Asplunds Fastigheter AB:s bestånd som innefattar merparten av de kommersiella lokalerna. Köpeskillingen här är 562 miljoner kronor. Aspholmen Fastigheter AB förvärvar lokalerna men anlitar Asplunds Fastigheter AB för skötsel av lokalerna.
Newsec Investment har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige