Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Heimstaden köper fastigheter i Eskilstuna

Transaktioner Heimstaden köper en skola och 559 lägenheter i Eskilstuna av Eskilstuna Kommunfastigheter.
Publicerad den 10 Juni 2020

– Vi är glada och stolta över förtroendet att få förvärva skolfastighet och 559 bostäder i Eskilstuna av det kommunala fastighetsbolaget, Kommunfastigheter. Vi har under en längre tid varit intresserade av att etablera oss i Eskilstuna. Eskilstuna är en av Mälardalens intressantaste kommuner med en stark framtida tillväxt, en tillväxt vi ser fram emot att vara med och förstärka, säger Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden.

Utifrån ägardirektiv för 2020 beslutade Eskilstuna Kommunfastigheter i oktober 2019 att sälja lägenheter samt en skola. Innan försäljningen kan slutföras krävs det även beslut i Eskilstuna Kommunföretag AB, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Om allt går som planerat så tar Heimstaden över fastigheterna i november 2020.
– Vi är glada att vi har köpare som vill vara med och utveckla Eskilstuna. Genom försäljningen bidrar vi till att stärka kommunens ekonomi samtidigt som det ger oss möjlighet att fortsätta bygga nya bostäder och modernisera våra befintliga fastigheter, säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Heimstaden köper Odlarskolan och fastigheter med 559 lägenheter i Viptorp och Skogsängen. Heimstaden är ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag och etablerar sig nu även i Eskilstuna.
– Heimstaden kommer nu bygga upp en lokal förvaltningsorganisation och ta hand om såväl fastigheter som boende med egen personal. Framåt ser vi stora möjligheter att investera mer i Eskilstuna och kunna bidra med nyproduktion av hyresrätter. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Eskilstuna kommun, säger Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden.
– Vi är stolta över att nu kunna etablera oss i ännu en kommun i Mälardalen. Etableringen innebär att vi nu kan investera i Eskilstuna och ser fram emot att både förvärva fler fastigheter som att bidra med nyproduktionen, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig i Heimstaden.

Catella AB har varit säljarens rådgivare under fastighetsaffären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige