Image

Finansinspektionen anmäler misstankar om korruptionsbrott i Heimstadenaffären

Bolag Alectas ordförande Jan-Olof Jacke bekräftar att Finansinspektionen anmält misstankar om korruptionsbrott gällande tjänstepensionsjättens 70 miljarder stora investering i Heimstaden, vilket Di var först att rapportera.


pengaregn

Norska miljardären överväger sälja i Heimstaden

Transaktioner Heimstadens storägare Ivar Tollefsen överväger sälja aktier, uppger Bloomberg News.


Rita Berg Hansen, koncerndirektör för privatisering på Heimstaden.

Utmaningarna som väntar Heimstadens miljardförsäljningar

Transaktioner I samband med Heimstadens Bostads kvartalsrapport så kom beskedet att bolaget planerar att sälja cirka 25 000 bostäder ur beståndet i på fem olika marknader. Allt som allt ska det inbringa 85 miljarder kronor till bolaget. Nu har Rita Berg Hansen fått uppdraget att leda arbetet med utmaningarna för försäljningarna som väntas de kommande åren.


Rita Berg Hansen.

Heimstaden Bostad tillsätter ny privatiseringschef

Bolag Heimstaden Bostad meddelade i Q3-rapporten ett åtagande att sälja en del av sin portfölj enhet för enhet till privata husägare (privatisering). Rita Berg Hansen har utsetts till koncerndirektör för privatisering och kommer att leda denna strategiska enhet från och med den 1 november, vilket driver på expansionen av privatiseringen på våra marknader.


Christian Fladeland gjorde sin första presentation som vice vd för Heimstaden Bostad.

Heimstadens försäljningsplaner – vill få in 85 miljarder

Bolag I en ny stor plan kommer Heimstaden Bostad att vända sitt fokus till privatisering av bostäder på fem marknader. Målet är att fastställa BBB-betyget och betala skulderna. Christian Fladeland, vice vd gjorde sin första presentation vid den tredje kvartalsrapporten så var privatiseringen den stora frågan och hur denna försäljning kommer att påverka företaget.


Helge Krogsbøl är vd för Heimstaden.

Heimstaden vill sälja en femtedel av sin nederländska portfölj

Bolag Heimstaden Bostad avser att sälja 20 procent av sin nederländska portfölj för cirka 6,8 miljarder kronor i ett försök att förhindra en nedgradering av bolagets kreditbetyg, det rapporterar Bloomberg.


En kvartett med fastighetsbolag har kommit överens med Hyresgästföreningen i Malmö om hyrorna för 2024.

Kvartett med fastighetsbolag överens med Hyresgästföreningen i Malmö

Bolag Heimstaden, Trianon, Willhem och Victoriahem har nått en överenskommelse med Hyresgästföreningen i Malmö om detaljerna i 2024-års generella hyresförhandling, det framgår av flera separata pressmeddelanden.


Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Heimstaden Bostad slår tillbaka – uppger sig inte vara i behov av kapitaltillskott

Bolag Heimstaden Bostad är inte i behov av ett kapitaltillskott, det skriver bolaget i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagseftermiddagen. Kommentaren ges mot bakgrund av att det skrivits om dem som ett bolag i kris med hög skuldsättning, men enligt bolaget finns det missuppfattningar kring detta som man vill reda ut.


Ingrid Bonde har varit Alectas styrelseordförande sen 2019.

Efter kritiken om Heimstaden-investeringar avgår Alectas styrelseordförande

Ekonomi/Finansiering Tjänstepensionsbolaget Alectas styrelseordförande Ingrid Bonde har beslutat att omedelbar verkan lämna bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Det efter kritiken om miljardinvesteringarna i Heimstaden Bostad.


Anna Broman, Byggföretagen och Kent Persson, Heimstaden. (Bilden är ett montage).

Efter Dambergs krismöte: "Tror inte det kan leda till något konkret"

Sverige Igår, torsdag, höll Mikael Damberg möte med 18 representanter från branschen om krisen som är i bostadsbyggandet. När Fastighetssverige talade med honom tidigare veckan sa han att mötet var som både ett svar på att regeringen inte tagit krisen på allvar. Men också att det fanns en ambition att utveckla den egna politiken framåt. Fastighetssverige fick tag i två av representanterna som var med på mötet.


Louise Schaldermose.

Louise Schaldermose ny ansvarig för uthyrning på Heimstaden

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden berättar i ett pressmeddelande att man har tillsatt Louise Schaldermose som ny chef för uthyrning. I Heimstaden kommer hon att vara hyresansvarig för bolagets samtliga regioner.


Finansministern Elisabeth Svantesson när hon presenterade höstbudgeten igår onsdag.

Branschens reaktioner: Utbredd besvikelse över regeringens budget

Sverige Fastighetssverige har samlat röster från branschen för kommentarer på regeringens budget som presenterades under onsdagen. Att det inte kom fler poster för att hjälpa det krisande bostadsbyggandet beskrivs med besvikelse och samtidigt är man inte förvånade att det blev just så.


Christian Fladeland blir vice vd för Heimstaden.

Heimstaden tillsätter vice vd med omedelbar verkan

Karriär Fastighetsbolaget Heimstadens investeringschef Christian Fladeland får utökade uppgifter och kommer framöver även verka som vice vd. Det framgår av ett pressmeddelande.


FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad.

FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen, FI, kommer att undersöka tjänstepensionsjätten Alecta. Myndigheten kommer att undersöka om Alecta har följt regelverket i samband med sin investering i Heimstaden Bostad.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

Heimstaden jagar pengar: "Tror de behöver få in närmare 25 miljarder"

Ekonomi/Finansiering Analytikern Michael Johansson på Arctic Securities är en av dem som följer Heimstaden lite närmare, och för Fastighetssverige ger han sin syn på den uppkomna situationen i Heimstaden som är i stort behov av pengar. Han berättar om de största problemen just nu och hur bolaget kan lösa finansieringen.


Klyftan mellan Alecta och Heimstaden växer.

Sprickan växer mellan Heimstaden Bostads storägare

Ekonomi/Finansiering Dagens Industri skriver om en vidgad spricka mellan Heimstaden Bostads två storägare Alecta och Heimstaden inför en förväntad kapitalinjektion i Heimstaden Bostad.


Till vänster syns en illustration från Regementsgatan med vy söderut mot planområdet. Genom att riva befintlig förbindelse mellan huvudbyggnaden och datahallen kan en passage från Regementsgatan in i kvarteret skapas. Datahallen till höger i bild ingår inte i planområdet. Till höger syns en illustration som visar möjlig utformning och användning av område väster om huvudbyggnaden i anslutning till matsalen som kan användas som restaurang.

Bilder: Heimstadens tidiga vision för klassiska Eon-huset

Bygg/Arkitektur Eons gamla huvudkontor nära Kronprinsen i Malmö ska omvandlas till bostäder, handel och kontor. Nu börjar Heimstadens vision för byggnaden att ta form och här kan du se de första illustrationerna samt läsa mer om innehållet i den stora satsningen.


Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Heimstaden ökar förvaltningsresultatet – nettoförlust på sju miljarder

Bolag Heimstaden redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Resultatet efter skatt blev -7 157 miljoner kronor (631).


Klyftan mellan Hyresgästföreningen och de fyra fastighetsjättarna i Malmö växer. Trianons vd Olof Andersson menar att Hyresgästföreningens krav inte kommer kunna leda till något.

Nya turer i tvisten om direktaviseringarna i Malmö

Juridik Nu stämmer Hyresgästföreningen fyra bostadsbolag i Malmö för att de i början av sommaren skickade ut direktavsiseringar på nya oförhandlade hyror till sina hyresgäster. Föreningen menar att bolagen Heimstaden, Victoriahem, Trianon och Willhem har brutit mot hyresförhandlingslagen vilket de nu skickat ett skadeståndskrav till företagen på. Fastighetssverige berättar mer.


Det var i början av sommaren som de fyra fastighetsbolagen valde att skicka ut direktaviserade hyror till sina hyresgästerna.

Hyresgästföreningen kräver skadestånd av fastighetsägare

Bostäder I går underrättade Hyresgästföreningen Heimstaden, Victoriahem, Willhem och Trianon i Malmö om krav på återbetalning och skadeståndsanspråk på grund av brott mot förhandlingsskyldigheten. Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att de vill att hyresvärdarna betalar tillbaka det högre, oförhandlade beloppet till sina hyresgäster.