Image

Heimstaden förlorar hyrestvist

Bolag Svea hovrätt har fastslagit ett beslut från Hyresnämndens som går ut på att Heimstaden inte får igenom hyreskrav från 2009.
Publicerad den 23 December 2011

Inför 2009 yrkade Heimstaden på hyreshöjningar på mellan 5,2 och 15,6 procent för hyresgästerna på Kulan 2 och 5 i Vaxholm.

När hyresförhandlingarna strandade gick ärendet till hyresnämnden som beslutade om en hyreshöjning på 2,7 procent för de 108 hyresgäster som företräddes av Hyresgästföreningen.

Heimstaden överklagade hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.

Nu har domen kommit, hovrätten fastställer hyresnämndens beslut vilket innebär att hyreshöjningen på 2,7 procent står fast.

Enligt Hyresgästföreningen skickade Heimstaden ut hyresavier till hyresgästerna med det högre beloppet, trots att hyresförhandlingarna inte var klara.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige