Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Hans Wallenstam: "Skönt att ha en så god grund att stå på"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 626 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat 627 miljoner kronor. Driftöverskottet blev 498 miljoner kronor mot förväntade 496 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 343 jämfört med förhandstipset på 343 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Oktober 2022

1 juli–30 september 2022
Förvaltningsresultat fastigheter uppgår till 343 Mkr (358).

Hyresintäkterna uppgår till 626 Mkr (585).

Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgår till 0 Mkr (477).

Återläggning av tidigare nedskrivning av vindkraftverk om 300 Mkr (-).

Resultat efter skatt uppgår till 754 Mkr (828), motsvarande 1,1 kr per aktie (1,3).

Kommentar från vd Hans Wallenstam:
– Som nybliven vd i Wallenstam för drygt 30 år sedan hamnade jag rakt in den kanske allvarligaste finans- och fastighetskrisen i Sveriges moderna historia. Wallenstam lyckades gå stärkta ur den krisen. Mina erfarenheter från de åren har blivit strategier för bolagets styrning och är högst aktuella även idag. Det känns skönt att ha en så god grund att stå på, som vi nu har och som vi lagt grunden till i många år. Vi har de bästa förutsättningarna – efterfrågade fastigheter i attraktiva lägen, en stark balansräkning med 48 % soliditet och en god finansieringssituation. Vi är sedan 2013 självförsörjande på förnybar elenergi från våra vindkraftverk. När vi startade satsningen i början av 2000-talet var syftet att bidra till den gröna omställningen och växla över till den gröna ekonomin mer och mer."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige