Image

Han blir ny vd för Arlandastad Holding

AFFäRER Dieter Sand har tillträtt som vd för Arlandastad Holding AB. Han har arbetat i olika befattningar inom fastighetsbranschen i 15 år. Arlandastad består av exploaterade och oexploaterade fastigheter inom Stockholm Airport City (området kring Arlanda flygplats).
Publicerad den 17 Mars 2010

- Vi är nu inne i en produktionsfas och behöver förstärka kompetensen. Dieter Sand har rätt bakgrund, genom sin erfarenhet från såväl byggproduktion som övrig affärsutveckling, säger Per Taube, huvudägare och styrelseordförande i Arlandastad Holding AB.

Dieter Sand avlade examen vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg 1995 (Väg- och vattenbyggnad). Han har innehaft olika chefsbefattningar inom NCC Construction, Atrium Fastigheter och Citycon AB, (förvaltar och utvecklar köpcentrum).

Han har en bred erfarenhet inom branschen och har arbetat som bland annat plats-, projekt- och affärschef hos NCC. Under tiden på Atrium Fastigheter var han byggnadschef. De senaste åren inom Citycon har han, som projektchef, bland annat ansvarat för genomförandet av Liljeholmstorget i Stockholm, en investering på 1,5 miljarder kronor, samt utbyggnaden av Åkersberga centrum.

- Jag har två prioriteringar: dels ska jag tillsammans med mina medarbetare säkerställa utvecklingen av de affärer vi åtagit oss, inom Arlandastad, dels ska vi noga utvärdera hur och i vilka steg vi ska fortsätta bygga på den mark som förvärvades 2007, en yta på totalt cirka 160 hektar, i storlek motsvarande cirka 300 fotbollsplaner, säger Dieter Sand.

- Jag ser fram emot att få arbeta med våra samarbetspartners Luftfartsverket och Sigtuna kommun, med målet att gemensamt bygga Stockholm Airport City, säger han.

På den nya marken har Arlandastad bland annat påbörjat bygget av en utbildningsplats för bilförare, som till stor del kommer att användas för förarutbildning av polisen i Stockholms län.

Tidigare vd:n och en av grundarna av bolaget, Mats Jämterud, kommer fortsätt att ingå i styrelsen för Arlandastad Holding. Han har även valts in i styrgruppen för samarbetet med Luftfartsverket och Sigtuna kommun och därigenom fortsätter han sin medverkan i utvecklingen av Stockholm Airport City.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige