Image
Gladsheim köper i Skövde.
Gladsheim köper i Skövde. Bild: Gladsheim

Gladsheim köper bestånd i Skövde

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har förvärvat ett bostadsbestånd i Skövde för 88 miljoner kronor. Beståndet utgörs av fyra fastigheter och omfattar 80 lägenheter samt en mindre mängd lokaler. Totala antalet kvadratmeter uppgår till 6 650 kvadratmeter. De kommersiella hyresgästerna utgörs främst av Folktandvården, en veterinärklinik och ett gym. Direktavkastningen uppgår till 4,25 procent. Säljare är Westsson Fastigheter. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 800 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 775 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2020

– Förvärvet är Gladsheims första i Skövde och kompletterar vårt tidigare bestånd i Skara och Töreboda. Med Skövdefastigheterna får vi en förvaltningsregion på över 400 lägenheter och vi binder ihop de övriga orterna med regionhuvudstaden, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.
– Med Skövde som nav skapar vi ett förvaltningskluster för Skaraborg. Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad.
– Sverige och världen står inför stora utmaningar framöver. Bostäder förblir dock en trygg placering i sämre tider. I den miljön står Gladsheim väl rustat med sitt fokus på attraktiva bostäder i starka regioner, stabila kassaflöden och återhållsam belåning, kommenterar Fredrik Gynnerstedt, CFO på Gladsheim.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige