Uppsala är en av få kommuner i Sverige som har tagit ett så stort, gemensamt grepp över sina bostäder, lokaler och anläggningar. De strategiska lokalförsörjningsplanerna innehåller de åtgärder som nämnderna har bedömt behöver genomföras samt fortsatta utredningsbehov under de kommande åren. Det handlar bland annat om skolor, idrottsanläggningar, äldre- och omsorgsboenden och en utredning om nytt konstmuseum.
En viktig målsättning är att se till att kommunens lokaler samnyttjas i högsta möjliga grad för att minska lokalkostnaderna. Till exempel att klassrum ska kunna användas av föreningar på kvällstid, eller idrottshallar som på dagtid används av skolan, men på kvällstid och helger är tillgängliga för föreningar och allmänhet.
– Välfärden ska växa i takt med att Uppsala växer. Historiskt när vår kommun fått fler invånare har utbyggnaden av förskolor, äldreboenden och idrottsytor alltför ofta hamnat på efterkälke. Under de kommande 30 åren ska Uppsala växa med 60 000 bostäder. Nu höjer vi ambitionerna med ett samlat grepp för att se till så att välfärden utvecklas när behoven växer, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen.
Förslagen på åtgärder som beskrivs i lokalförsörjningsplanerna, och de ekonomiska konsekvenser som de medför, utgår från mål och budget 2019–2021 och nämndernas verksamhetsplaner.
– Det ligger ett omfattande arbete bakom framtagandet av alla planer och det är många duktiga medarbetare som bidragit. Vår målsättning är att det ska underlätta arbetet med lokalförsörjningen och även göra det lättare för Uppsalaborna att skapa sig en bild av vilka lokaler vi har och vilka vi planerar för, Carl Ljunggren, fastighetschef.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.