Image
Bild: Istock

Frentab Fastigheter lanseras

Bolag Frentab AB startar tillsammans med Joakim Hofsten och Kristoffer Lidbrandt bolaget Frentab Fastigheter AB, en verksamhet som kommer att fokusera på utveckling och förädling av kommersiella fastigheter i Storstockholm och Mälardalen.
Publicerad den 9 Mars 2023

–Vi kliver in på marknaden när vi sett effekterna av kommande räntehöjningar. Med en stark och trygg ägare i ryggen, pågående diskussioner med externa investerare samt potentiella JV-partners kommer vi vara aktiva och redo att slå till när vi hittar rätt objekt, säger Joakim Hofsten.

Hofsten har drygt 14 års erfarenhet av fastighetsbranschen, idag som senior projektledare på den norska investmentbanken Arctic Securities, dessförinnan som transaktionsansvarig på fastighetsbolag och eget konsultbolag inom fastighetstransaktioner. Hofsten ansluter till Frentab Fastigheter den 20 mars.

– Vi har lyckats väldigt bra i det här segmentet tidigare och tror att den skakiga omvärlden gör att det kommer dyka upp bra affärsmöjligheter. Vi förväntar oss ett positivt utfall, säger Kristoffer Lidbrandt.

Lidbrandt har drygt tolv år i branschen, senast som transaktionsansvarig på Sehlhall Fastigheter och Serafim Fastigheter. Lidbrandt startade vid årsskiftet och har redan flera skarpa affärsdiskussioner i gång.

John Fransson, ägare och koncern-vd på Frentab AB ser att satsningen är ett bra komplement till den befintliga verksamheten.
– Vi har genom åren arbetat mycket med att utveckla fastigheter i tidiga skeden. Det blir oerhört kul och spännande att göra den här resan tillsammans, jag tror enormt mycket på segmentet och är säker på att vi kommer lyckas väl, säger han.

Frentab grundades 1984 av Thomas Fransson, de första åren bestod Frentab av sju anställda som enbart arbetade med mark- och anläggningsentreprenader i mindre omfattning. Idag har Frentab över 110 anställda och rörelsebolag inom entreprenad, återvinning, maskin, uthyrning och fastighetsutveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige