Image
Fortinovas nya fastigheter.
Fortinovas nya fastigheter. Bild: Fortinova

Fortinova förvärvar fem kommersiella fastigheter

Transaktioner Fortinova har genom helägda dotterföretag ingått avtal med ett antal privata aktörer avseende förvärv av fem kommersiella fastigheter med attraktiva lägen i Göteborg, Kungsbacka och Trollhättan. Fastigheternas beteckningar är Göteborg Högsbo 6:8, Göteborg Högsbo 7:5, Kungsbacka Varla 2:391, Trollhättan Hjulet 2 & Trollhättan Hjulet 6.
Publicerad den 4 Februari 2022

Fastigheterna anskaffas genom förvärv av tre bolag samt en fastighetsaffär. Det underliggande fastighetsvärdet är 299 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Den preliminära köpeskillingen uppgår till 231 miljoner kronor. Finansiering av förvärvet vid tillträdet ska ske genom egen kassa och bankfinansiering. Fortinova tillträder fastigheterna den 1 mars 2022.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 16 901 m2 och fördelas på kontor, lager, butik och gym. Fastigheterna utgör en fin förvaltningsportfölj med ett starkt och stabilt kassaflöde. Det totala hyresvärdet för portföljen uppgår till ca 18,2 Mkr med en genomsnittlig hyresduration om 7,1 år. Större hyresgäster utgörs av bland annat Swedol, Hedin Bil och STC.

Krister Howding, affärsutvecklare, kommenterar:
– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva dessa förvaltningsfastigheter på orter där vi redan har egen förvaltning. Samtliga fastigheter har intressanta och starka lägen intill genomfartsleder i respektive stad. I Högsbo ligger tex fastigheterna med skyltläge mot Dag Hammarsköldsleden i anslutning till Marconimotet och i direkt anslutning till ett av Göteborgs mest högprofilerade utvecklingsområden, Södra Änggården. Det tidigare industriområdet ska omvandlas till en tät stadsmiljö med i huvudsak bostäder.

Advokatfirman Delphi, KPMG och Sweco har agerat rådgivare till Fortinova. Werks har varit legal rådgivare till säljarna. Newsec var säljarnas transaktionsrådgivare.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

KPMG på Branschguiden

Bygg- och fastighetsmarknaden är i förändring. Utvecklingen aktualiserar nya frågeställningar. Utifrån vår erfarenhet som revisorer och rådgivare till branschen bidrar vi till att utveckla våra kunders affärer. Vår styrka är vårt nätverk av svenska och internationella specialister inom bygg- och fastighetsbranschen.

Intresset för bygg- och fastighetsmarknaderna ökar. Den historiskt höga avkastningen från fastighetsinvesteringar attraherar investerare. Marknaden internationaliseras snabbt. Riskvilligt kapital söker sig till allt fler och allt mer transparenta nationella m...

Läs mer om KPMG på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige