Image

Första spadtaget för Ulricehamns nya marknadsplats

Bygg/Arkitektur Den 21 mars tas första spadtaget till Ulricehamn kommuns nya marknadsplats i Ubbarp, i anslutning till riksväg 46. Den nya marknadsplatsen har en beräknad totalyta om 10 000 kvadratmeter, varav Maxi Ica Stormarknad disponerar 5 800 kvadratmeter.
Publicerad den 21 Mars 2017

Den nya marknadsplatsen är ett led i Ica och Ulricehamns samarbete som medför att Ulricehamns stadskärna utökas med ytterligare handel och samhällsservice. I samband med att Ica Maxi öppnar i Ubbarp minskar befintlig Ica Kvantum i Ulricehamn med 1 000 kvadratmeter och byter profil till Ica Supermarket. Ica Fastigheter kvarstår som fastighetsägare av Ica-butiken i form av tredimensionellt ägande.

- Vi på Ica är mycket glada för samarbetet med Ulricehamns kommun som möjliggör att vi tillsammans kan utveckla Ulricehamn som stad. Stadskärnan får mer plats för ytterligare handel och service och den nya marknadsplatsen i Ubbarp blir ett starkt tillskott som destination för såväl kommuninvånare som besökare på genomresa, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

På den nya marknadsplatsen kommer Apotek Hjärtat att hyra 170 kvadratmeter och Elgiganten 1 000 kvadratmeter. Ytterligare handel och service kommer att tillkomma.

Ica Fastigheter har ambitionen att uppnå Miljöbyggnad Guld.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige