Image

Första spadtaget för Rinkebyterrassen

Bygg/Arkitektur I dag tas det första spadtaget för Rinkebys nya bostadsområde – Rinkebyterrassen. Inviger gör bostadsminister Mehmet Kaplan tillsammans med stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert. Byggherrar är Bygg Vesta och ALM Equity.
Publicerad den 13 November 2015

Området kommer att placeras kring en överdäckad del av E-18 med utsikt över Järvafältet och bestå av cirka 600 lägenheter fördelade på tolv flerbostadshus. Med ett nytt promenadstråk över Järvafältet kommer Rinkebyterrassen att utgöra en attraktiv länk mellan centrala Rinkeby och Kista. Det stora antalet nya lägenheter i kombination med spännande arkitektur gör Rinkebyterrassen till en av norra Stockholms mest ambitiösa bostadssatsningar. Byggherrar är fastighetsbolagen Bygg Vesta och ALM Equity.

Visionen för Rinkebyterrassen var tydlig redan från början – det skulle bli ett bostadsområde med stort utrymme för nytänkande arkitektur och med starkt lokalt engagemang. Nu är visionen snart på väg att förverkligas: Bostadsrätter och hyresrätter tar plats sida vid sida, lokalt entreprenörskap kommer att främjas och en upplyst gång- och cykelväg över Järvafältet som utförs av Stockholms stad kommer att öka utbytet mellan Rinkeby och Kista. Förutom bostäder kommer Rinkebyterrassen också ha affärslokaler, ett torg och en utsiktsplats. I samband med bygget av

Rinkebyterrassen har Stockholms stad också initierat en satsning på offentlig konst i området. För byggherrarna var det tydligt att ett projekt av Rinkebyterrassens sort inte kan realiseras var som helst – för att bli framgångsrikt kräver det både lokalt engagemang och en politisk vilja till förändring.

– Det är så tydligt att Rinkeby är inne i en positiv utvecklingsfas. Det är viktigt för oss att vara delaktiga i stadens utveckling, säger Cecilia Wallin, affärsutvecklare på Bygg Vesta.

Det var tidigt självklart att Rinkebyterrassen skulle bli ett område med högt arkitektoniskt värde skapat för umgänge och möten människor emellan. Först att färdigställas är till exempel ett 16-våningshus kallat RT 16 – ett framtida landmärke för området.

– Hur ditt hem och kvarter ser ut påverkar hur väl du trivs med livet. Den vetskapen har vi alltid med oss när vi utvecklar nya bostadsområden, säger Kaveh Abbaspour, projektledare på ALM Equity. Rinkebyterrassen är inget undantag – tvärtom. Vi hoppas att rinkebyborna kommer vara lika stolta över Rinkebyterrassens nyskapande utformning som vi är, fortsätter Kaveh Abbaspour.

Rinkebyterrassen byggs i 3 etapper, och i etapp 1 ingår 89 hyresrätter och 176 bostadsrätter. Projektering av etapp 2 och 3 pågår, och slutligt antal lägenheter liksom fördelningen mellan hyresrätter och bostadsrätter ska fastställas. Hyresrätterna i etapp 1 kommer att ägas av Grön Bostad och förvaltas av Bygg Vesta.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige