Image

Första etappen av Skärholmens ombyggnad snart klar

Bygg/Arkitektur Fram till 2019 ska Skärholmen Centrum byggas om i flera mindre etapper. Den första etappen ska vara färdigställd den 24 november, då fyra butiker flyttar in i nya lokaler.
Publicerad den 15 September 2016

De fyra är den turkiska bagelkedjan Simit Saray, Lindex, Johnells och Gant (som öppnar sin första butik i södra Stockholm).

Skärholmen Centrum övertogs i januari 2015 av Grosvenor Europe.

Ombyggnationen följer den strategiska plan som fastighetsägaren har arbetat fram för centrumet i enlighet med filosofin Living City.

Målsättningen med den strategiska planen för att utveckla Skärholmen är att skapa bättre förutsättningar för handel, nöjen och service samt säkerställa att kunderna får en trivsammare och än mer intressant plats att besöka.

I Skärholmen Centrum ska de ursprungliga gatorna och husen återställas så att centrumets ursprungliga urbana miljöer återskapas på ett nutida sätt. Centrumets olika delar ska länkas ihop bättre och kvaliteten på designen ska höjas. Detta ska skapa förutsättningar för en ännu bättre mix av butiker, restauranger, nöjen och serviceinrättningar.

Ombyggnationerna pågår fram till 2019 i flera mindre etapper. Detta för att säkerställa en fortsatt positiv utveckling i Skärholmen under hela projekttiden.

En nyckelfaktor för projektet är att integrera centrumet med kringliggande platser och fastigheter. Utvecklingen av torgen kring Skärholmen centrum spelar här en viktig roll. Torgen är den naturliga platsen för restaurang- och nöjesutbud vilket är en allt viktigare beståndsdel av den framtida utbudsmixen. Grosvenor vill, med övriga intressenter, vara en drivande part i detta arbete.

Den första ombyggnadsetappen omfattar även att området kring dagligvaruutbudet kommer att få nya ytskikt och utökat butiksutbud.

Hela ombyggnaden sker enligt filosofin Living City som har fyra viktiga delar:
# Urbana kvalitéer.
# Mångfacetterat utbud.
# Förstklassig kundservice.
# Engagemang i närsamhället.

? Skärholmen Centrum kommer att utvecklas till ett levande och genuint urbant regioncentrum med södra Stockholms största utbud gällande mat, mode, kultur, service, caféer och restauranger. Vi är övertygade om att Skärholmen kommer att ha en fortsatt mycket positiv utveckling och vi ser fram emot att välkomna ett flertal nya hyresgäster vilka inte finns i söderort ännu, säger Carl Strufve, director asset management, Grosvenor Europe.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige