Image
Västerås, där Forsen ska arbeta med ABB:s nya campus.
Västerås, där Forsen ska arbeta med ABB:s nya campus. Bild: Forsen

Forsen tilldelas uppdrag för ABB:s Robotics Campus

Bygg/Arkitektur Forsen har tilldelats ett nytt uppdrag i den första fasen av ABB:s Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås. Den totala arean för den nya anläggningen blir 65 000 kvadratmeter. Forsen kommer att bistå med beställarstöd såsom projektledning och tekniska konsulter.
Publicerad den 4 December 2023

Anläggningen kommer att ersätta dagens nio befintliga byggnader som utgjort robotverksamheten i Västerås sedan 1974. Campuset kommer att omfatta olika funktioner, såsom produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontorsutrymmen, ett kundupplevelsecenter och ett utbildningscenter. Den totala ytan för anläggningen är 65 000 kvadratmeter.

– Vi är stolta över förtroendet att få vara en del av den kommande utvecklingen av Robotics Campus. Vi har stor erfarenhet av komplexa byggprojekt av den här storleken och vi ser fram emot att långsiktigt samarbete tillsammans med ABB, säger Annika Selin, vd Forsen.

I uppdraget kommer Forsen att leverera beställarstöd inom projektledning och tekniska konsulter.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete med ABB och att kunna bistå med vår kompetens och erfarenhet i detta viktiga projekt, säger Erik Lindholm, regionchef och Forsens ombud.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige