Image
Marcus Blomgren.
Marcus Blomgren. Bild: Folksamgruppen

Folksamgruppen investerar tio miljarder i bolånefonder

Bolag Folksamgruppen investerar totalt tio miljarder kronor i bolånefonderna Stabelo Bolånefond I och Hypoteket Bolånefond II med fem miljarder kronor i respektive fond. Fonderna erbjuder privatpersoner möjligheten att låna pengar vid köp av bostäder.
Publicerad den 29 Augusti 2022

– Stabelo och Hypoteket är två nya spännande aktörer på bolånemarknaden med tydligt kundfokus och en helt digitaliserad affärsmodell vilket är positivt. En ökad konkurrerens på bolånemarknaden gynnar konsumenterna och vi är övertygade om att vår investering kommer möta våra förväntade avkastningsmål, säger Marcus Blomberg, investeringschef på Folksamgruppen.

Investeringen fördelar sig enligt följande: KPA Tjänstepensionsförsäkring fem miljarder kronor, Folksam Liv 3,7 miljarder kronor, Folksam Sak 0,9 miljarder kronor och Konsumentkooperationens pensionsstiftelse 0,4 miljarder kronor.
– Vi är tacksamma för förtroendet och ser fram emot att fortsätta förbättra villkoren för svenska bolånekunder. Folksams investering är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Hampus Brodén, vd på Stabelo.
– Vi är naturligtvis mycket glada över att Folksam har visat oss det här förtroendet. Utöver att investeringen som sådan bidrar till en god riskjusterad avkastning för Folksamgruppen och dess kunder så medverkar den till utvecklingen av en sund och hållbar marknad för bolån, säger Johan Hasselblad, ansvarig för kapitalanskaffning på Hypoteket.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige