Image

Folkanfastigheten för ful för Skönhetsrådet

ARKITEKTUR Är nya Folkanfastigheten för ful för Östermalm? Det tycker i alla fall Skönhetsrådet, som fullständigt sågar FastPartners projekt.
Publicerad den 12 Augusti 2008

Skönhetsrådet - Rådet till skydd för Stockholms skönhet - är en kommunal instans som huvudsakligen granskar detaljplaner och bygglovsärenden som remitterats från stadsbyggnadskontoret.

I sin remiss angående nya Folkanfastigheten avråder de bestämt från bygglov, enligt Östermalmsnytt.

"Skönhetsrådet finner det beklagligt att man i ett av stadens mest attraktiva nybyggnadslägen inte kan prestera något som bättre motsvarar de arkitektoniska krav som måste ställas. Det borde ha varit självklart att berika Östermalmstorg med ny, samtida arkitektur av hög rang."

De skriver också att det senaste förslaget är "om möjligt ännu svagare" än de tidigare.

FastPartner planerar för handel, kontor och bostäder i nya Folkanfastigheten.
Detaljplanen för projektet är klar men ett kompletterande bygglov skickades in i mitten på juni och i höst väntas stadsbyggnadsnämnden ta beslut.

Anders Johnson, som är FastPartners projektledare vill inte kommentera Skönhetsrådets utlåtande för Östermalmsnytt, men han säger till tidningen att ambitionen är att bygga en vacker och välfungerande fastighet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige