Image

Så här kommer nya "Folkanfastigheten" att se ut

ARKITEKTUR Nu tar kvarteret Krejaren 2 form. Om ett år kommer här på Östermalmstorg, i centrala Stockholm, en byggnad innehållande handel, kontor och bostäder stå klar. Equator Stockholm vann arkitekttävlingen om kvarteret.
Publicerad den 5 Februari 2009

Fasadens utformning har varit mål för stort engagemang och efter en arkitekttävling är en vinnare korad: Equator Stockholms skiftade glasfasad som fångar upp intilliggande byggnaders tema och samtidigt lyfter torgmiljön med sin modernitet och fräschör.

På Östermalmstorg låg en gång den välkända och uppskattade Folkanteatern – en byggnad som inte gick att rädda på grund av stora sättningar i grunden och bristande brandsäkerhet.

Efter en intensiv process med beaktande av synpunkter från såväl politiker, tjänstemän, fastighetsägare som lokala invånare med intresse för sin stadsdel och näromgivning byggs nu ett nytt hörnhus innehållande handel, kontor och bostäder.

Nybyggnaden har en egen karaktär genom en delvis transparent glasad fasad som
moderniserar torgmiljön samtidigt som den ansluter till torgets arkitektur så att ett enhetligt stadsrum skapas. Handelsytorna kommer att ligga i såväl markplan som under mark, följt av moderna kontorsytor och högst upp placeras vackra bostäder med utsikt över staden. På detta sätt nyskapas torget vilket borgar för en fortsatt levande stadsdel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige