Image

Fastighetskonkurs hotar Antonovs talesman

Bolag En konkursansökan har lämnats in gällande ett fastighetsbolag där Lars Carlström - mest känd som den ryske affärsmannen Vladimir Antonovs talesman i Saabaffären - är en av ägarna.
Publicerad den 17 Juni 2011

Enligt Realtid.se har Mangold Fondkommission begärt fastighetsbolaget Evox Fund Management i konkurs. Fordran ska ligga på 363 000 kronor.

- Jag är helt säker på att det inte kommer leda till en konkursförhandling, det kommer inte ske, sa Lars Carlström till Realtid.se i går.

- Det där måste vi ju lösa under dagen.

De har förelegat en tvist mellan Mangold och Evox, där Storckholms tingsrätt har beslutat att Evox är betalningsskyldigt.

– Det var en diskussion om vilket arbete som skulle utföras och vilket som faktiskt hade utförts, säger Lars Carlström till Realtid.se.

Lars Carlström äger 25 procent av aktierna i Evox, enligt Realtid.se. Övriga ägare är bland annat ett bolag kontrollerat av Bengt Gustafsson (40 procent), vd Torgny Wigren (25 procent) och ordförande Björn Wolrath (5 procent).

Evox är ett onoterat bolag som investerar i hyresfastigheter. Enligt prospektet från 2010 har bolaget en fastighetsportfölj i Karlskoga som värderas till 88 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige