Image

Fabege säljer i Stockholm City

TRANSAKTIONER Fabege säljer fastigheten Elefanten Mindre 1 vid Drottninggatan i Stockholm. Köpare är AFA Sjukförsäkringsaktiebolag som tillträder fastigheten 1 april.
Publicerad den 25 Mars 2009

Fastigheten, som omfattar cirka 5 000 kvadratmeter kontor och butiker, är nyligen renoverad och fullt uthyrd. Försäljningen ger ett resultat efter skatt om fyra miljoner kronor som kommer att redovisas under det första kvartalet 2009.

– Elefanten Mindre 1 är en renoverad och fullt uthyrd fastighet där kunderna även fortsättningsvis kommer att tas omhand av en kompetent och långsiktig förvaltare, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

– Vi är nöjda med att genom förvärvet öka vårt innehav av välbelägna innerstadsfastigheter, säger Tomas Ingemarsson, fastighetschef AFA Försäkring.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige