Image

Ettelva och Södergruppen ritar åt Besqab i Vaxholm

Bygg/Arkitektur Det vinnande förslaget som tagits fram på uppdrag av Besqab omfattar 300 bostäder på Norrberget i Vaxholm. Ettelva Arkitekter har ritat cirka 150 bostäder där huvudfokus har varit en varierad bebyggelse med småskalig karaktär som anpassats väl till Vaxholms befintliga stadsnät och förutsättningar.
Publicerad den 28 Mars 2017
Norrberget. Bild: Ettelva Arkitekter
Norrberget.

– Vi är jätteglada att vi fått förtroendet både från bedömningsgruppen och från allmänheten i Vaxholm att arbeta vidare med ny bebyggelse på Norrberget. När vi tar oss an projekt använder vi alltid vårt motto Vi bygger omtanke i en föränderlig värld som ledord, och vi tycker att vi med detta projekt lyckats extra bra med att omsätta visionen till stadsplan och byggnader. Det trevliga och kreativa samarbetsklimatet med Södergruppen och Besqab har också varit en stor framgångsfaktor, säger Linda Saarnak, uppdragsansvarig arkitekt och ansvarig för affärsområdet nostad på Ettelva Arkitekter.

Förslaget för Norrberget kommer att ligga till grund för ett detaljplaneförslag som planeras visas för allmänheten hösten 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige