Image
Ericsson investerar sju miljarder i tre nya ICT-center. Två av byggnaderna uppförs i Sverige, den investeringen uppgår till fem miljarder kronor.
Ericsson investerar sju miljarder i tre nya ICT-center. Två av byggnaderna uppförs i Sverige, den investeringen uppgår till fem miljarder kronor. Bild: Ericsson

Ericsson investerar sju miljarder i nya ICT-center

Bygg/Arkitektur Ericsson investerar sju miljarder i tre nya ICT-center. Två av byggnaderna uppförs i Sverige, den investeringen uppgår till fem miljarder kronor.
Publicerad den 3 September 2013
Ericsson investerar sju miljarder i tre nya ICT-center. Två av byggnaderna uppförs i Sverige, den investeringen uppgår till fem miljarder kronor. Bild: Ericsson
Ericsson investerar sju miljarder i tre nya ICT-center. Två av byggnaderna uppförs i Sverige, den investeringen uppgår till fem miljarder kronor. Hans Vestberg. Bild: Ericsson
Hans Vestberg.

Ericsson planerar att investera omkring sju miljarder kronor inom de närmsta fem åren för att bygga tre globala ICT-center. Två center kommer att ligga i Sverige, det ena i Rosersberg i Sigtuna kommun och det andra i Linköping, medan det tredje byggs i Quebec, Kanada.

Centrena kommer att ligga nära Ericssons huvudsakliga hubbar för FoU och blir en ny plattform för utveckling och testning. För verksamhetens drygt 24 000 FoU-ingenjörer runt om i världen blir det möjligt att samarbeta enklare och mer effektivt över landsgränser.

Ericssons kunder kommer enkelt kunna ansluta sig till de nya ICT-centren från sina egna lokaler för tester i realtid av interoperabilitet och får tidigt tillgång till innovationer inom nya områden.

Centret i Linköping kommer att invigas i slutet av 2013 och det i Rosersberg slutet av 2014.

I Kista kommer en ny byggnad för hårdvarudesign ge liknande fördelar som de globala ICT-centrena avseende verktyg och energibesparingar. Den möjliggör också konsolidering av all FoU inom hårdvarudesign i Stockholm till en modern och kreativ miljö.

De tre globala ICT-centren kommer att ha en yta på sammanlagt 120 000 kvadratmeter, vilket motsvarar 14 fotbollsplaner. Centren kommer inkludera Ericssons kompletta produktportfölj, vilket möjliggör för FoU-organisationen att utveckla och säkerställa lösningar för nästa generations teknologier och molnbaserade tjänster.

- De nya ICT-centren visar på Ericssons passion för att driva utveckling inom industrin och hur viktigt Sverige är för Ericssons FoU. Nya viktiga idéer kommer från samarbeten och de här centren kommer att flytta fram gränserna för vad som är möjligt inom nästa generations teknologier och tjänster. Den flexibilitet som centren möjliggör öppnar upp för nya sätt att arbeta, vilket gör att nya innovationer snabbare kan nå marknaden och våra kunder. Ericsson har sin bas och sitt ursprung i Sverige. Vi tror att centren kommer att bidra till att fortsätta utveckla kompetens och ICT-industrin i Sverige, säger Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson.

Centrena kommer att ha nytänkande design och byggs i moduler som är skalbara, vilket säkrar ett effektivt nyttjande av resurser och utrymme. Ericsson uppskattar att kombinationen av arkitektur, design och val av plats kommer att minska energikonsumtionen med upp till 40 procent.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige