Image

Ellos hyr 35 000 kvadratmeter av Bockasjö

Uthyrning Bockasjö har tecknat avtal med Ellos Group om att uppföra ett nytt logistikcenter på Viared i Borås. Ellos Group samlar huvuddelen av sin Home-verksamhet i det nya logistikcentret som skall uppföras.
Publicerad den 23 Oktober 2018

Verksamheten organiseras nu i ett nytt logistikcenter mot att tidigare varit på fem olika platser.

Fastigheten kommer att uppföras i två etapper. Etapp ett omfattar en uthyrningsbar yta om 34 650 kvadratmeter. Fastigheten kan byggas till med ytterligare 18 200 kvadratmeter om Ellos avropar den option om tillbyggnad som möjliggör denna expansion. Fastigheten kommer att vara klar för inflyttning hösten 2019. Fastigheten uppförs i GreenBuilding-standard och certifiering kommer att erhållas efter uppförande och inflyttning.

Bockasjö har förvärvat cirka 95 000 kvadratmeter mark av Borås Kommun för denna byggnation.

– Vi gläder oss åt att få Ellos Group som hyresgäster. Vi ser det här projektet som ett prestigeprojekt och att Ellos valde oss som partner gör oss stolta. Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln, som projektet med Ellos Group är ett bevis på, men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

– Välfungerande och effektiv logistik är helt avgörande för att kunna möta den starka efterfrågan och upprätthålla den höga tillväxt Ellos Group ser inom heminredning. Vi har därför valt att göra en storsatsning på ett nytt logistikcenter tillsammans med Bockasjö, säger Ellos Groups vd Hans Ohlsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige