Image
Joakim Hedin, vd för Bockasjö, om försäljningen av Bockasjö till Catena.

Bockasjös grundare: "Jag har aldrig varit bättre än jag är nu"

Transaktioner 20 år efter det att Joakim Hedin var med och startade Bockasjö har han tagit beslutet att sälja bolaget till Catena i en affär på strax under en halv miljard kronor. För Fastighetssverige berättar han om vägen fram till den stora överenskommelsen, hur han upplever att logistikmarknaden förändrats de senaste årtiondena och hur hans fortsatta satsningar kommer att se ut när Bockasjö-eran tar slut i oktober.


Paul Frankenius, styrelseordförande Bockasjö, och Joakim Hedin, vd för Bockasjö. Catena köper nu upp Bockasjö för 462 miljoner.

Catena köper upp Bockasjö för 462 miljoner

Transaktioner Catena har idag tecknat avtal om att förvärva Bockasjö AB som är en av landets mest framgångsrika utvecklare inom logistikfastigheter. Affären tillträds i oktober 2023 och sker som ett bolagsförvärv där Catena förvärvar Bockasjö med dotterbolag till en köpeskilling om 462 miljoner kronor, före eventuella tilläggsköpeskillingar. 125 miljoner kronor betalas via nyemitterade Catena-aktier.


Sörred logistikpark.

Platzer köper loss ännu ett joint venture

Transaktioner Platzer förvärvar fastigheterna Sörred 7:21, Sörred 8:12 och Sörred 8:14 från joint venture-bolaget Sörred Logistikpark till ett underliggande fastighetsvärde om 1 478 miljoner kronor. I och med affären blir Platzer återigen 100 procent ägare till de tre fastigheterna om dryga 90 000 kvadratmeter vilket går i linje med tidigare överenskommelse inom JV-bolaget med Bockasjö. Tillträdet är planerat till den 30 juni 2023.


Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.


Joakim Hedin, styrelseordförande i Bockasjö, om beslutet att lägga ner satsningen Roc Properties efter bara ett halvår.

Därför avslutas Roc-satsningen – efter bara ett halvår

Bolag Återvändande Cushman & Wakefield vd:n Karl Perssons tidigare arbetsgivare Roc Properties har beslutat att fördela bolagets innehav till ägarna och låta fastigheterna återgå till Bockasjö Holding och Frankenius Equity respektive Kilenkrysset. För Fastighetssverige berättar Bockasjös vd Joakim Hedin varför det noteringssatsande bolaget läggs ner efter bara ett halvår. Han ger även en känga till Riksbanken.


Magnus Pettersson.

Savills tecknar uthyrningsuppdrag med Bockasjö

Uthyrning Savills har tecknat exklusiva avtal med Bockasjö gällande uthyrning av logistikfastigheter i Rosersberg och Eskilstuna logistikpark.


Volvo Cars tar plats i Sörred logistikpark.

Volvo Cars första hyresgäst i Sörred logistikpark

Uthyrning Volvo Cars blir första hyresgästen i Sörred logistikpark i Göteborgsstadsdelen Torslanda, som utvecklas av Platzer och Bockasjö. Avtalet är på tio år med grön bilaga och omfattar 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad på fastigheten Sörred 7:21.


Jan Persson och Joakim Hedin.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 29 000 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Kicks

Uthyrning Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Kicks om att uppföra ett nytt logistikcenter om 42 000 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Ett längre hyresavtal har tecknats med Kicks som hyr 29 000 kvadratmeter av det nya logistikcentret. Resterande 13 000 kvadratmeter kommer att uthyras till annan hyresgäst.


Karl Persson blir vd för nya ROC Properties. En av de första fastigheterna i bolaget blir Åhléns centrallager i Rosersberg.

Karl Persson om logistik- och börssatsande ROC Properties

Bolag Lämnade Cushman & Wakefield för Kilenkryssets och Bockasjös nya bolag. "Roligt att jobba med riktiga entreprenörer."


Jan Persson.

Jan Persson: "Kommer från när jag sålde fjädrar i England"

Bolag Kilenkryssets Jan Persson om nya ROC Properties: "Det bästa av det bästa."


Jan Persson och Joakim Hedin.

Planerar börsnotering för nytt miljardfastighetsbolag

Bolag Kilenkrysset AB, Bockasjö Holding AB och Frankenius Equity AB bildar nu ROC Properties AB. Det nya bolaget, som fokuserar på logistikfastigheter, kommer redan 2022 att äga fastigheter till ett värde av cirka två miljarder kronor och ytterligare två miljarder i slutet av 2023. Det nya bolaget kommer att ägas till 50 procent av Kilenkrysset, 25 av procent Bockasjö Holding och 25 procent av Frankenius Equity. Målet är att börsnotera ROC Properties inom cirka två år.


Bockasjö uppför Åhlens centrallager i Rosersberg som ska stå klart 2022.

Logistikutvecklaren: "Kan erbjuda nästan 200 000 kvadratmeter"

Bolag I tider då den växande e-handel har skapat ökade logistikbehov har logistikutvecklaren Bockasjö AB fullt upp. För Fastighetssverige berättar deras vd Joakim Hedin om läget på logistikmarknaden och fokus framåt.


Bockasjös vd Joakim Hedin.

Bockasjö- och Platzer-JV utökar logistiksatsning

Transaktioner Sörreds Logistikpark, ägt av Bockasjö och Platzer, köper ytterligare en fastighet i Torslanda av Platzer. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvadratmeter och här finns en möjlig byggrätt om cirka 25 000 kvadratmeter BTA.


Bockasjö tecknar hyresavtal om 19 000 kvadratmeter med Outnorth.

Bockasjö tecknar hyresavtal om 19 000 kvadratmeter med Outnorth

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett längre hyresavtal med den snabbväxande e-handlaren Outnorth som kommer hyra 19 000 kvadratmeter i en av de fastigheter som Bockasjö uppför och äger på Hisingen. Fastigheten, som är under uppförande, kommer vara färdigställd i början av nästa år.


Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns

Uthyrning Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Åhléns om att uppföra ett nytt logistikcenter om 37 500 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Logistikcentret kommer hyras av Åhléns på ett längre avtal.


Bockasjö har tecknat ett hyresavtal om 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS.

Bockasjö hyr ut 13 500 kvadratmeter på Hisingen

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett hyresavtal om 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS i Bockasjös fjärde fastighet som är belägen på Hisingen. Inflyttning sker sommaren 2020.


Paul Frankenius och Joakim Hedin.

Bockasjö bildar nytt bolag – breddar ägandet

Bolag Med säte i Borås verkar Bockasjökoncernen inom fastighetsutveckling med inriktning mot lager och logistik och förvaltning av de fastigheter som bolaget uppför och äger. I syfte att säkra den långsiktiga utvecklingen av bolaget och över tid lösa successionen har ett nytt bolag bildats som övertar namnet Bockasjö och där framtida affärer kommer att organiseras. Ägandet i det nybildade bolaget breddas till att omfatta fyra personer ur ledningen av bolaget: Olle Lundgren, Tomas Ivarsson, Daniel Parkhagen samt Adam Ekdahl. Resterande 68 procent ägs av Joakim Hedin och Paul Frankenius.


Bockasjö, som ägs till lika delar av Paul Frankenius och Joakim Hedin, startar nu ett nytt bolag som fokuserar på samhällsfastigheter.

Efter logistiksuccén – därför satsar Bockasjö på samhällsfastigheter

Bolag För Fastighetssverige berättar Joakim Hedin, vd och storägare i Bockasjö, varför man startar ett nytt bolag med fokus på samhällsfastigheter: "Fortfarande i sin linda".


Thomas Dansk och Joakim Hedin.

Bockasjö startar nytt bolag – satsar på samhällsfastigheter

Bolag Bockasjö startar Mälarsjö Samhällsfastigheter och rekryterar Thomas Dansk från Alecta som vd.


Bockasjö köper resterande 50 procent av Landvetter Logistik Center av Swedavia.

Bockasjö köper ut Swedavia i Landvetter

Transaktioner Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center till Bockasjö som sedan tidigare äger hälften av aktierna. Swedavia gör en reavinst på totalt cirka 100 miljoner kronor från engagemanget i Landvetter Logistik Center.