Image
Jan Persson och Joakim Hedin.
Jan Persson och Joakim Hedin. Bild: Kilenkrysset/Bockasjö

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 29 000 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Kicks

Uthyrning Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Kicks om att uppföra ett nytt logistikcenter om 42 000 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Ett längre hyresavtal har tecknats med Kicks som hyr 29 000 kvadratmeter av det nya logistikcentret. Resterande 13 000 kvadratmeter kommer att uthyras till annan hyresgäst.
Publicerad den 2 Februari 2022

Markarbetena påbörjas omgående och det nya högautomatiserade logistikcentret kommer vara inflyttningsklart hösten 2023. Det nya logistikcentret kommer att utrustas med solceller och miljöcertifieras enligt BREEAM SE med betygsnivån Excellent.

Anledningen till att Kicks flyttar till ett nytt logistikcenter är att säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader, samtidigt som man skapar förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt då man växlar upp ytterligare. Kicks investering i det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner, där bland annat en ny automationslösning ingår för att effektivisera hanteringen. Det nya logistikcentret kommer att serva Kicks egna butiker i Sverige, Norge och Finland men även den växande e- handeln som riktar sig direkt till kund.
– Vi gläds åt samarbetet med Kicks och att vara en del av deras framgångssaga och framtida strategi, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.
– Detta är vår tredje fastighet på kort tid som vi uppför tillsammans med Bockasjö i vårt gemensamägda bolag. Vi gläder oss åt att samarbetet med Bockasjö fördjupas men också åt vårt samarbete med Kicks, säger Jan Persson, vd för Kilenkrysset.
– Efter månader av förberedelser och hårt arbete av alla involverade team så känns det väldigt roligt att kunna kommunicera att vi nu tar nästa steg i Kicks Supply Chain Transformation och att vi har fattat ett investeringsbeslut som kommer framtidssäkra Kicks affär. Vi ser verkligen fram emot att påbörja implementationsfasen av det nya lagret i nära samarbete med bland annat Bockasjö och Kilenkrysset, säger David Heeroma, COO på Kicks.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige