Image
Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns.
Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns. Bild: Bockasjö/Kilenkrysset

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns

Uthyrning Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Åhléns om att uppföra ett nytt logistikcenter om 37 500 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Logistikcentret kommer hyras av Åhléns på ett längre avtal.
Publicerad den 18 Juni 2020

Markarbetena påbörjas omgående och det nya högautomatiserade logistikcentret kommer vara inflyttningsklart senhösten 2021. Det nya logistikcentret kommer ägas av det bolag som Bockaskö och Kilenkrysset äger 50 procent vardera av.
Logistikcentret kan expanderas och byggas till med ytterligare cirka 10 000 kvadratmeter. Investeringen i byggnation, inkluderat tillbyggnation, uppgår till cirka 650 miljoner kronor.
– Att i dessa svåra tider landa en så här stor affär är ett styrkebesked på många sätt. Vi gläder oss åt att få Åhléns som samarbetspartner och hyresgäst i detta nya logistikcenter som kommer miljöcertifieras efter uppförandet enligt Breeam In Use-standard. Solceller är en naturlig del i de miljöinstallationer som kommer att gälla för den här fastigheten, säger Joakim Hedin, vd för det med Kilenkrysset gemensamägda bolaget och vd för Bockasjö.
– Detta är vår andra affär på kort tid i vårt gemensamägda bolag och vi gläder oss åt att samarbetet fördjupas, dels mellan Bockasjö och Kilenkrysset, men också med Åhléns, säger Jan Persson, styrelseordförande i det med Bockasjö gemensamägda bolaget och ägare till Kilenkrysset-koncernen.
– Vi ser fram emot att få komma igång med bygget av vårt nya automatiserade centrallager och är glada för att få genomföra detta tillsammans med Kilenkrysset och Bockajö. Genom den nya satsningen i Rosersberg får vi en toppmodern automatiserad lagerlösning i ett optimalt läge, som ger oss snabba och effektiva leveranser till våra kunder, vilket är en viktig del i vår strategi att bli en ledande digital handelsplats i Sverige, säger Gustaf Öhrn, vd för Åhléns.
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna. Det är därför oerhört glädjande att Åhléns väljer att lägga sin nya logistikanläggning med 300 arbetsplatser i Rosersberg, arbetsplatser som verkligen behövs i kommunen. Vår långa och goda relation med företagen i området fortsätter att bära frukt, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige