Image
Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.
Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Bild: Platzer

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.
Publicerad den 20 September 2022

Platzer och Bockasjö välkomnar en större internationell fordonskoncern som hyresgäst i Sörred Logistikpark. Företaget etablerar sig på dryga 13 000 kvadratmeter LOA i en nyproducerad logistikbyggnad om totalt 43 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent. Beräknat tillträde är april 2023.

Sörred Logistikpark har ett attraktivt logistikläge nära fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet. Under 2022 har JV-bolaget hyrt ut drygt 90 000 kvadratmeter LOA av logistikparkens totala 135 000 kvadratmeter. Kvarvarande ytor består av två byggnader om 30 000 kvadratmeter respektive 15 000 kvadratmeter. I och med dagens uthyrning är logistikparkens största byggnad om 43 000 kvadratmeter LOA uthyrd. Förutom fordonstillverkaren etablerar sig även Schenker Logistics i byggnaden.
– Avtalet bekräftar återigen det stora intresset för att etablera sig i Sörred Logistikpark. Vi gläds åt att få vara en samarbetspartner åt denna internationellt etablerade fordonstillverkare och att vi kan leverera en lösning på deras lokalbehov. Sedan januari i år har vi hyrt 90 000 kvadratmeter i parken, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

– Sörred Logistikpark visar hur kombinationen mellan strategiskt läge och en attraktiv produkt med höga hållbarhetsambitioner attraherar starka partners. Vi är väldigt glada över att bidra till både fordonskoncernens och Göteborgsregionens fortsatta tillväxt, säger P-G Persson, vd på Platzer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige