Image
Johanna Wikander ordförande Fastighetsägarnas hållbarhetsråd.
Johanna Wikander ordförande Fastighetsägarnas hållbarhetsråd. Bild: John Sandlund

Einar Mattsson-chef ny ordförande för Fastighetsägarnas hållbarhetsråd

Karriär Einar Mattssons hållbarhetsutvecklingschef Johanna Wikander är ny ordförande i Fastighetsägarnas hållbarhetsråd.
Publicerad den 11 Januari 2024

Nu är det klart att Johanna Wikander, hållbarhetsutvecklingschef på Einar Mattsson, axlar ordförandeskapet i Fastighetsägarnas hållbarhetsråd efter Cecilia Fredholm Vaarning.

– Jag är tacksam över förtroendet som ordförandeskapet innebär och ser fram emot att jobba med våra gemensamma prioriteringar. I de utmanade tider vi befinner oss i är hållbarhet ur alla aspekter mer aktuellt än någonsin, säger Johanna Wikander.

Fastighetsägarnas hållbarhetsråd har det senaste året breddat arbetet från grön hållbarhet och klimat till att också arbeta med social hållbarhet.

– Det har varit en välkommen breddning av rådets arbete. Bland frågorna som står på agendan för kommande år finns bland annat EU:s hållbarhetsredovisningskrav (CSRD), biologisk mångfald och aktivt arbete med klimatpåverkan och återbruk inom förvaltning , säger Johanna Wikander.

– Vi är mycket glada och stolta över Fastighetsägarnas hållbarhetsråd som aktivt stöttar oss som branschorganisation och på ett högst påtagligt sätt bidrar till att flytta fram och underlätta branschens hållbarhetsarbete, säger Rikard Silverfur, chef utveckling och hållbarhet på Fastighetsägarna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige